Τι παίζει Σήμερα

 • #DEALIFE: για ένα γεύμα δύο ατόμων από το μεζεδοπωλείο-ταβέρνα Μεζεδομπερδέματα.
   
  Μόνο:12,5€
  Αρχική αξία25€
  Έκπτωση50%
  Δείτε το
 • star fm 26102015
 • instagramcorfuland
 • kyma
 • Corfuland Shop
 • Radio DJ
 • Neo Radiofono apo 5-3-2014 - ξανα από 20-03-2017
 • Rythmos fm 26102015
 • aktina radio 081118
 • Pop fm 12072016
Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Διεθνική σχέση: σχέση αταίριαστη ή απλά διαφορετική;

 

Διεθνική σχέση: σχέση αταίριαστη ή απλά διαφορετική; 

Με τον όρο διεθνική σχέση αναφερόμαστε στη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς. Είναι κατανοητό από τους περισσότερους ανθρώπους, ότι η έλξη ή ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων, εμφανίζονται χωρίς να δίνουν καμμία σημασία στη θρησκεία, στο χρώμα του δέρματος ή στην καταγωγή.

Διεθνική σχέση: σχέση αταίριαστη ή απλά διαφορετική;

Παρόλα αυτά, φαίνεται ξεκάθαρα, πως σε μια διεθνική σχέση θα συνυπάρχουν, πέρα από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς σε μια οποιαδήποτε σχέση, προβλήματα που δημιουργούνται από τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής, όπως και από την αποδοχή ή μη ,από τις οικογένειες των συντρόφων.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, τι φέρνει κοντά δύο διαφορετικούς ανθρώπους; οι διαφορές αυτές μπορούν να τους ενώσουν ή μπορούν να τους χωρίσουν; Συνήθως η εφηβεία είναι η χρονική περίοδος στην οποία δημιουργείται η πρώτη σκέψη για τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου.

Οι έφηβοι, προσθέτουν στην εικόνα του ιδανικού συντρόφου αξίες και συμπεριφορές, οι οποίες βρίσκονται σε αρμονία με την κουλτούρα τους αλλά και ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία “δανείζονται” από άλλους πολιτισμούς. Τελικά, η μελλοντική επιλογή που θα κάνει κάποιος μεγαλώνοντας επηρεάζεται από το κατά πόσο υποστηρίζει και ο ίδιος την κουλτούρα του, το θρήσκευμά του και τις παραδόσεις της κοινωνίας του ή αν ο ίδιος έχει την ανάγκη να γνωρίσει και ίσως να ασπαστεί νέες εμπειρίες, έθιμα, ήθη και κανόνες.

Κάποιες φορές οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που διαφέρουν στην εθνικότητα και το θρήσκευμα ή που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας ούτε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιουργεί η κοινωνία ή η πηγή της διαφορετικότητας.

Γι αυτό, το ζευγάρι χρειάζεται να είναι ενημερωμένο και προετοιμασμένο. Καμμία σχέση δε μπορεί να διατηρηθεί χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, πόσο μάλλον μια σχέση μεταξύ δύο “διαφορετικών” ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού τον τόπο διαμονής, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα ή ακόμα και τη γλώσσα με την οποία θα γαλουχίσουν τα παιδιά τους.

Πως αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες που εμφανίζονται σε μια διεθνική σχέση;

Συζητήστε ξεκάθαρα με το σύντροφό σας

Το ζευγάρι θα πρέπει να συζητά σε βάθος για το πως έχει φανταστεί ο κάθε σύντροφος τη ζωή του στο μέλλον. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στα δύο μέλη μια σχέσης, το πως επιθυμεί να ζήσει ο σύντροφός του, με λεπτομέρειες για σημαντικά ζητήματα, αλλά και για καθημερινά.

Αντιμετωπίστε την οικογένειά σας ή την οικογένεια του συντρόφου σας

Πολλές φορές τα πρώτα προβλήματα σε μια σχέση εμφανίζονται από την επιρροή που ασκεί η οικογένεια στο ζευγάρι και στον κάθε σύντροφο χωριστά. Σε μια σχέση μεταξύ συντρόφων διαφορετικών πολιτισμών, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, οφείλει το ζευγάρι να διαφυλάξει τη σχέση του, να θεσπίσει τα όριά του και να δώσει στην οικογένειά του ή τον περίγυρό του, μια σαφή εξήγηση για την επιλογή του, την οποία οφείλει να προστατέψει και να υπερασπιστεί.

Προετοιμαστείτε για τις διαφορές

Σε μια διεθνική σχέση, υπάρχουν πολλές στιγμές που ο ένας σύντροφος έρχεται αντιμέτωπος με συνήθειες, έθιμα ή συμπεριφορές οι οποίες δεν του είναι γνώριμες. Ο κάθε πολιτισμός διαφέρει στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο έκφρασης συναισθημάτων και στον τρόπο μάθησης. Γι αυτό είναι καλό να προσπαθήσετε να σεβαστείτε τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα του συντρόφου σας, χωρίς όμως να κρίνετε αυτές τις διαφορές και χωρίς να τις αποδέχεστε ξεχνώντας τις δικές σας ανάγκες ή τη δική σας θρησκεία, τη δική σας γλώσσα ή το δικό σας πολιτισμό.

 

Άντζελα Π. Νικήτα

Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχολόγος της Υγείας    

Μητροπολίτου Μεθοδίου 3 Κέρκυρα 49100 

                                             τηλ. 2661042725, κιν.6944616712

                                           Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                          www.angelanikita.gr

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News