Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Μια νέα, ιατρική τεχνική για την αναγέννηση των μαλλιών με τη χρήση βλαστοκυττάρων δίνει λύση σε άντρες και γυναίκες με λεπτή τριχοφυΐα και αραίωση. Η θεραπεία βασίζεται στην απομόνωση μεγάλου αριθμού πρωτεϊνών, που αποδεσμεύονται από τα βλαστοκύτταρα λίπους. Η καινοτόμος θεραπεία έχει αναπτυχθεί κι εφαρμόζεται ατην Ελλάδα με τη συνεργασία του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» και της πρωτοπόρου εταιρίας αναγεννητικής βιοτεχνολογίας «Theracell».

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα

Η απομόνωση βλαστοκυττάρων από το λίπος αποτελεί μια επαναστατική επιστημονική τεχνική, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και νέες προοπτικές στην αισθητική ιατρική. Πρόσφατες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι αναπλαστικές ιδιότητες των παραγώγων των βλαστοκυττάρων έχει εφαρμογές στην αισθητική ιατρική και πιο συγκεκριμένα στην ανάπλαση του δέρματος και στην αναγέννηση των μαλλιών. Ο εξειδικευμένος και πρωτοποριακός τρόπος παρασκευής αυτού του πλούσιου σε αυξητικούς παράγοντες «εκχυλίσματος», ενεργοποιεί την αναγέννηση και ανάπτυξη των μαλλιών, χωρίς να γίνεται μεταμόσχευση τριχοθυλακείων και βλαστοκυττάρων.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι μέχρι και το 80% της δράσης των βλαστοκυττάρων οφείλεται στην έκκριση ενός μεγάλου αριθμού βιομορίων, όπως είναι κυρίως οι αυξητικοί παράγοντες, οι κυτοκίνες και διάφορα ένζυμα. Πολύ συγκεκριμένα, τα βλαστοκύτταρα λίπους εκκρίνουν πάνω από 700 τέτοιες πρωτεΐνες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση και αναγέννηση ιστών. Οι πρωτεΐνες αυτές δρουν στο σημείο της εφαρμογής τους:

·         Ενεργοποιώντας άλλα κύτταρα του δέρματος (τους ινοβλάστες),

·         Κινητοποιώντας άλλα κύτταρα να μεταναστεύσουν στο σημείο της βλάβης

·         Παράλληλα προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από το οξειδωτικό στρες

Η διαδικασία της θεραπείας περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:

1.       Συλλογή μιας πολύ μικρής ποσότητας λίπους,

2.       Μεταφορά του λίπους στο εργαστήριο υπό ειδικές συνθήκες

3.       Ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων,

4.       Τοπική εφαρμογή της θεραπείας σε 4 μηνιαίες συνεδρίες

Τα παράγωγα των ενεργοποιημένων βλαστοκυττάρων μετά την εφαρμογή τους στο τριχωτό της κεφαλής, προωθούν την ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας. Επίσης, ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα, που υπάρχουν ήδη στην περιοχή, έτσι ώστε αυτά να αρχίσουν να παράγουν νέα μαλλιά και να βελτιώνουν τα ήδη υπάρχοντα. Η τεχνική αποτελεί μια καλή, ενδεχομένως και τη μοναδική, αξιόπιστη, επιστημονική εναλλακτική λύση για ασθενείς που είτε δε θέλουν είτε δεν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα εμφανίζονται και σε λεπτή και κοντή τριχοφυΐα, η οποία δείχνει να παχαίνει και να μακραίνει.

Η εφαρμογή της νέας τεχνικής γίνεται εύκολα, με τοπική αναισθησία από τον εξειδικευμένο, καλά εκπαιδευμένο πάνω στο αντικείμενο ιατρό.

Ο πλαστικός χειρουργός κ. Αθαν. Χριστόπουλος είναι επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» στην Αθήνα. Επισκέπτεται την Κέρκυρα σε τακτά χρονικά διαστήματα για προγραμματισμένα, ενημερωτικά ραντεβού. 

 

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα

Περισσότερες πληροφορίες-πηγή:

http://www.πλαστικοσχειρουργοσ.gr

Αθανάσιος Χριστόπουλος

Πλαστικός Χειρουργός

210-698 5678

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://athanasioschristopoulos.com 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News