Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τελευταία παράσταση «Η λευκή δαντέλα» με ελεύθερη είσοδο, 07/07/2015

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2560

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Κέρκυρα, 07/07/2015

 

"λευκή δαντέλα" ή "13 εγκλήματα χωρίς τιμωρία"

από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας

στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου(Μον Ρεπό)

η τελευταία παράσταση τη Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

στις 21:30 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για τον κόσμο.

                             

Το περασμένο Σάββατο 4 Ιουλίου, έγινε στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας "λευκή δαντέλα" ή " δεκατρία εγκλήματα χωρίς τιμωρία - ένα αστικό δράμα με έναν χαριτωμένο πρόλογο, πέντε κωμικές εικόνες και ένα μεγαλειώδες και τραγικό φινάλε." Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του και καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς του έργου. Η δεύτερη παράσταση την Δευτέρα 6 Ιουλίου, ενώ η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου.

 

Η παραγωγή του έργου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος "I.C.E. Innovation, Culture and Creativityfor new Economy"

 

Το κείμενο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Πέτρος Γάλλιας*, τα σκηνικά ο Άκης Χειρδάρης*, τα κοστούμια η Χριστίνα Κουλουμπή, τη μουσική ο Άρης Βλάχος, τους στίχους των τραγουδιών ο Μάνος Ελευθερίου*, το μακιγιάζ ο Νάσος Γραμμένος και τους φωτισμούς οι Πέτρος Γάλλιας* και Κώστας Βλάχος.

 

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σπύρος Ασωνίτης, Σάκης Βλαχόπουλος,

Γιώργος Βλάχος, Διονύσης Βουτσινάς, Κατερίνα Γεωργάκη, Σωτήρης Γιαννούλης, Βαγγέλης Ζήκος,

Σπύρος Κασφίκης, Σοφία Κολονιάρη, Βασίλης Παϊπέτης, Αντωνία Πετροπούλου - Ρήγα,

Κώστας Ρουβάς, Νίκος Ρουβάς, Μαριέττα Σαββανή και Σοφία Τόμπρου

 

 

Η παραγωγή είναι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  "I.C.E. Innovation, Culture and Creativityfor new Economy"- Καλοκαίρι 2015

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ιερής Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας και της Ενορίας του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού.

* Οι Πέτρος Γάλλιας, Άκης Χειρδάρης και Μάνος Ελευθερίου προσέφεραν την τέχνη τους αφιλοκερδώς

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

           

 

"Λευκή δαντέλα" όπως "λευκά όνειρα καλοκαιριάτικου μεσημεριού"

 

"Λευκή δαντέλα" σαν τα λευκά όνειρα που βλέπαμε τότε που ήμασταν παιδιά ή έφηβοι, ξαπλωμένοι, αναγκαστικά τα καλοκαιριάτικα μεσημέρια, στο παιδικό μας κρεβάτι ή στο ντιβάνι του σαλονιού, με τον ήχο των τζιτζικιών και την αντανάκλαση του καυτού ήλιου στο ταβάνι. Με την άρμη στο δέρμα, στα μαλλιά μας.  Με την αψάδα της θάλασσας στο σώμα και την επιθυμία να ζαλίζει το μυαλό μας. Με τη γεύση από το καρπούζι στο στόμα. Τότε που όριζαν οι ορμόνες και η σωματική μας ανάπτυξη τα όνειρα ή τους εφιάλτες μας. Ανάμεικτες μνήμες, φόβοι, πρόσωπα βγαλμένα από ιστορίες, παραμύθια ή ασπρόμαυρες ταινίες. Μια παράξενη παρέλαση μορφών. 

Μορφές ανάκατες της φαντασίας και του μύθου -αγαπημένες θείες, γιαγιάδες, φίλοι, γείτονες και συγγενείς, δάσκαλοι και γνωστοί, περίεργες μορφές, στοιχειά της πόλης μας- όλες μπερδεμένες στο παιδικό μας κεφάλι, ανάκατες γιγαντωμένες και μυθοποιημένες. Μορφές που βρίσκονται πάντα εκεί, βαθιά στη μνήμη μας, άλλοτε σα νοσταλγία, θλίψη ή πόνος και άλλοτε σαν χαμόγελο και σαρκασμός, αλλά που τις σκεφτόμαστε πάντοτε με μια τεράστια αγάπη και σεβασμό για τα παιδικά μας χρόνια, τα παιχνίδια, τις φιλίες, τις τρέλες, τις παιδικές μας μνήμες... Μορφές παρακαταθήκη ιερή των παιδικών μας χρόνων.

Τέτοιοι είναι και οι ήρωες του έργου μας. Ασπρόμαυρες φιγούρες βγαλμένες από όνειρο ή εφιάλτη, από παιχνίδι ή κάποια ταινία του Βισκόντι, του Φελίνι, του Παζολίνι, του Μπουνιουέλ ή του Τιμ Μπάρτον.
Έτσι, θέλοντας να τις μοιραστώ μαζί σας, αλλά και να ξυπνήσω κοινές μας μνήμες, "τόλμησα» να γράψω το κείμενο και σκηνοθέτησα την παράσταση κοιτώντας τη ζωή και τους ανθρώπους της κατάματα, με νοσταλγία, χαρά, τρυφεράδα και κάποιες φορές με πόνο. 

Το όνειρο το μοιράστηκα με τους συνεργάτες και τους ηθοποιούς μας και όλοι μαζί ξεκινήσαμε το ωραίο ταξίδι, που σήμερα ολοκληρώνεται εδώ μπροστά σας, ελπίζοντας να κάνουμε και εσάς κοινωνούς και συνενόχους μας.

Το έργο μας είναι βασισμένο στην κλασική κωμωδία του Τζόζεφ Κέσερλινγκ: "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", από όπου πήρα την αρχική ιδέα, αλλά εμπνευσμένο και γραμμένο για τους δικούς μας ηθοποιούς, το ταπεραμέντο τους και μπολιασμένο με το λυτρωτικό χιούμορ μας, αντίσταση και σωτηρία στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Έρχεται μέσα στο γκρίζο και το αβέβαιο, το τρομαχτικό και το σκοτεινό για να ελευθερώσει λίγη χαρά και το γέλιο μας. Τώρα που όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη τη χαρά. Έχουμε ανάγκη το γέλιο. Την αισιοδοξία και την πίστη μας ότι όλα θα πάνε καλά. Πως το φως, εν τέλει, θα θριαμβεύσει επί του σκότους!

Ο Άκης με την οξυδέρκεια και το σαρκασμό του, η Χριστίνα με την ευαισθησία και τη φαντασία της, ο Νάσος με την δημιουργική "τρέλα" του και ο Κώστας με την ευφυία του χάρισαν στο έργο την όψη του. Ο κύριος Μάνος με την τρυφεράδα και τη σοφία του και ο Άρης με την δύναμη και την ομορφιά του μυαλού του, έδωσαν στο έργο μας τη μελωδία του. Μαζί μας συνταξιδιώτες η Έρρικα, η κυρία Παναγιώτα, η Δήμητρα και η πολύτιμή μας Πένη! Και η Κατερίνα, η βοηθός και άγγελός μου από τις πρώτες λέξεις του κειμένου μέχρι τη ολοκλήρωση του έργου.

Και βέβαια, η αφοσίωση, το πάθος, το ταλέντο και το δόσιμο των υπέροχων ηθοποιών μας, της Μαριέττας, της Σοφίας, του Κώστα, του Σπύρου, του Σπύρου, της Σοφίας, του Σωτήρη, της Κατερίνας, του Βαγγέλη, του Γιώργου, του Διονύση, της Αντωνίας, του Βασίλη, του Σάκη, του Νίκου και η ειλικρίνεια όλων μας, είναι τα συστατικά του έργου μας.
 

Το έργο που θα δείτε το συνέθεσα από μια τρομερή ανάγκη να πάρω και να δώσω δύναμη. Να ξορκίσω το κακό σε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα. Άντεξα. Δεν τα παράτησα. Για μένα, τους συνεργάτες, το κοινό μας όνειρο, το νησί μας και όλους εσάς που με την αγάπη σας μου δίνετε δύναμη και έμπνευση. Να ξέρετε ότι νοιώθω την αγάπη σας και μέσα από την καρδιά μου σας ευγνωμονώ απέραντα. 

Με τη "λευκή δαντέλα" ολοκληρώνεται και η θητεία μου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, που ξεκίνησε πριν τριάμισι χρόνια και ταυτίστηκε με έργα και δράσεις που όλοι αγαπήσαμε: "Το Καμπιέλο", "ασκήσεις ετοιμότητας", "Ρωμαίος +", "Γιασεμί μου", "Περσέας και Ανδρομέδα", "Ο κουρέας της Σεβίλλης", "Άνθη της Αβύσσου", "Μάνα Κουράγιο", τις ποιητικές, μουσικές και εικαστικές βραδιές στην παλιά πόλη και στα χωριά, "βομβαρδισμός μιας άμαχης πολιτείας", "κάτω από τον έναστρο ουρανό", "το μπλε του κόσμου γύρευα", "τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου", και "υπό το φως των κεριών", τις συναυλίες μας στις "Πανσελήνους" των καλοκαιριών, τα "Χριστούγεννα στη Παλιά πόλη", τις παρουσιάσεις των μαθητών των θεατρικών μας εργαστηρίων και τόσες μα τόσες άλλες -106 δράσεις στο σύνολο- υπέροχες συναντήσεις μας.

Αγαπημένοι μου φίλοι, εδώ κλείνει ένας κύκλος, αλλά όχι η επικοινωνία μας. Με τη χαρά του μοιράσματος, το δίκαιο και τον σεβασμό προς τους ανθρώπους και τη ζωή, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να ονειρευόμαστε και να προσφέρουμε τα όνειρα και την τέχνη μας στο τόπο μας... 

Καλή σας διασκέδαση.

Πέτρος Γάλλιας 
Ιούλιος 2015

Θερμές ευχαριστίες στο Σεβασμιότατο πατέρα Ιωάννη Σπιτέρη, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Κέρκυρας και στον Πανοσιολογιότατο πατέρα Μάριο Ρήγο εφημέριο του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού (Ντόμο). Χωρίς την αγάπη και τη στήριξη τους θα ήταν αδύνατο το ανέβασμα του έργου μας.

 

Και βέβαια, η αφοσίωση, το πάθος, το ταλέντο και το δόσιμο των υπέροχων ηθοποιών μας, της Μαριέττας, της Σοφίας, του Κώστα, του Σπύρου, του Σπύρου, της Σοφίας, του Σωτήρη, της Κατερίνας, του Βαγγέλη, του Γιώργου, του Διονύση, της Αντωνίας, του Βασίλη, του Σάκη, του Νίκου και η ειλικρίνεια όλων μας, είναι τα συστατικά του έργου μας.
ls@msn.com
To: dipethek@otenet.gr
Subject: τελευταία παράσταση της λευκής δαντέλας
Date: Mon, 6 Jul 2015 12:50:21 +0300

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 19.04.24
  2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 19.04.24
  3. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου από την Greenmotion 19.04.24
  4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 19.04.24
  5. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.04.24
  6. Ζητείται πωλητής/τρια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο 19.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 19.04.24
  8. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  9. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  10. Ζητείται πωλήτρια από το Nostos Delissimo στο κέντρο 19.04.24
  11. Ζητείται barista από καφετέρια στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  12. Ζητείται πιανίστας 19.04.24
  13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 19.04.24
  15. Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 19.04.24
  16. Ζητείται chef από beach bar 19.04.24
  17. Ζητείται τεχνολόγος τροφίμων 19.04.24
  18. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου 19.04.24
  19. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 19.04.24
  20. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.04.24
  21. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 19.04.24
  22. Ζητείται ψήστης 19.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από το Imabari Corfu 19.04.24
  24. Ζητείται υπάλληλος από τα οπτικά Ζερβόπουλος 19.04.24
  25. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 19.04.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 19.04.24
  27. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 19.04.24
  28. Ζητείται Β μάγειρας και βοηθός μάγειρα στην νότια Κέρκυρα 19.04.24
  29. Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa 19.04.24
  30. Ζητούνται αισθητικοί και κομμωτές/τριες από εταιρεία καλλυντικών 19.04.24

Corfuland News