Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράση «Φωτογραφίζοντας τη νυχτερινή Κέρκυρα» για παιδιά και νέους, 06-16/10/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 485

jeventimage

Φωτογραφίζοντας τη νυχτερινή Κέρκυρα

Δράση για παιδιά και  νέους

στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης του Τάκη Μεταλληνού

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνού “Νυχτερινή Κέρκυρα”, με παράλληλη δράση από τον ίδιο τον ζωγράφο.

 

Τον τόπο που κατοικούν, περπατούν, ονειρεύονται αλλά και ερωτεύονται, καλούνται να αποτυπώσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, σε ώρες μετά τη δύση του ήλιου, προκειμένου η φωτογραφία τους να ακολουθεί τη θεματική της έκθεσης που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στην Πινακοθήκη του Δήμου.

 

Η περίοδος φωτογράφισης ορίζεται σε δέκα (10) ημέρες, 6 – 16 Οκτωβρίου, ενώ οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο mail της Πινακοθήκης, pinakcrf1@gmail.com

Η φωτογραφία που θα αξιολογηθεί ως η καλύτερη από την Καλλιτεχνική Επιτροπή, θα ανακοινωθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου & ώρα 12:00 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Περιστυλίου των Ανακτόρων, κατά την υλοποίηση της β’ φάσης της ίδιας δράσης, που περιλαμβάνει την μετατροπή της σε έργο τέχνης από τον ζωγράφο Τάκη Μεταλληνό, ζωντανά, μπροστά σε κοινό.

Το έργο / βραβείο, θα αποτελέσει δωρεά του ζωγράφου προς το νικητή, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αντίγραφο ενός έργου που φιλοξενείται στην έκθεση.

 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ζωγράφο και την επιμελήτρια για θέματα που σχετίζονται τόσο με τη ζωγραφική, όσο και με τον τρόπο που η πόλη μπορεί να αποτελέσει για αυτούς, πηγή έμπνευσης.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News