Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έκθεση Ζωγραφικής για τον Ι. Καποδίστρια «Το Βλέμμα του Αγώνα», 16-30/09/2021

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 620

jeventimage

Έναρξη λειτουργίας της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Το Βλέμμα του Αγώνα (Ιωάννης Καποδίστριας)" που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Επετείου για τα 200 έτη από την εκκίνηση της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και ιστορικής μνήμης του  Ιωάννη Καποδίστρια του " Κέντρου Unesco του Ιονίου" για το έτος 2021  και φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο της Μονής της Υ. Θ. Πλατυτέρας, στο Αρχονταρίκι, από την 16η έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.
 
Με εκκίνηση την παρούσα έκθεση που εστιάζει  μέσω της ζωγραφικής, στο ανθρώπινο, οικείο πρόσωπο του Κερκυραίου, Ιωάννη Καποδίστρια αναδεικνύοντας ιδιαίτερα προσωπογραφικά στοιχεία και ψυχογραφικές υφές, επιχειρείται μία νέα προσέγγιση της χαρισματικής προσωπικότητάς του με στόχο την ετήσια προβολή (και διαφορετική θεματική κατά περίπτωση). Στην παρούσα έκθεση πέντε σύγχρονοι εικαστικοί μας μεταφέρουν με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, αισθητικές επιλογές,  στιγμιότυπα ενός νεαρού Καποδίστρια, με κοινωνικές ευαισθησίες και προσφορά, ενός μεσήλικα πολιτικού και διπλωμάτη, με περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα, ενός πνεύματος όλο σοφία που υπενθυμίζει τις αξίες της φιλοπατρίας και του συνεχούς αγώνα. Συμμετέχουν  Αλέκα Λαμπίρη, Σπύρος Κολυβάς, Κώστας Μηνάς, Βασιλική Μυλωνά, Κωστής Παπαβλασόπουλος.
 
 
Επιμέλεια έκθεσης Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης 
 
 
Ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 (καθημερινά)
Έναρξη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, 10.30.
 
 
Κατά την επίσκεψη στον χώρο της έκθεσης τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας (μάσκες προστασίας, περιορισμένος αριθμός επισκεπτών, αποστάσεις κ.λπ.). Για την επίσκεψη τάξεων σχολείων θα πρέπει να υπάρχει προσυνεννόηση.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2661037839      

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News