Συναυλία «Η Μουσική διηγείται» Φλαρμονικής Καποδίστρια, 14/09/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 425

jeventimage

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
20:00 | Αίθουσα Φιλαρμονικής “Καποδίστριας” 
 
"Η μουσική διηγείται"

Η ανθρώπινη ψυχή, η θρησκεία, οι πολιτικές ανησυχίες, οι μύθοι και τα παραμύθια διαφόρων πολιτισμών αποτελούν συχνά κίνητρο στην μουσική δημιουργία.
Έτσι και τα κομμάτια της συναυλίας μας, τα οποία προέρχονται απο το ρεπερτόριο διαφορετικών μουσικών περιόδων (Μπαρόκ, Ρομαντισμός, Σύγχρονη μουσική), έχουν κάτι να πουν! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
G.P. Telemann - Φαντασία για σόλο φλάουτο, σε Σολ ελάσσονα,αρ.12, TWV 40:2-13
J.Novák - Πρελούδιο και Φούγκα σε Ντο, για σόλο φλάουτο
A. Jolivet - “Chant de Linos”, για φλάουτο και πιάνο 
I. Yun - Σπουδή αρ.5 „Allegretto“, για σόλο φλάουτο 
C. Reinecke - „Undine“, Σονάτα για φλάουτο και πιάνο, Op.167 

Σοφία Αλιφιεράκη - Φλάουτο
Daniela Baumann - Πιάνο

Είσοδος- 5 ευρώ

 

Σοφία Αλιφιεράκη, φλάουτο
Ξεκίνησε στα 8 της μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο ωδείο Κέρκυρας. Το 2006 πήρε τα πρώτα μαθήματα φλάουτου στη Φιλαρμονική Σκριπερού και σύντομα συνέχισε με τον Κώστα Ζερβόπουλο στο Ωδείο Άνω Κορακιάνας. Το 2009 ξεκίνησε τις βασικές της σπουδές στην κατεύθυνση Εκτέλεσης Φλάουτου, στην τάξη της Ρίας Γεωργιάδου. Το 2015 έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Ζυρίχης, όπου ξεκίνησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στην Εκτέλεση του Φλάουτου (Master Music Performance) με καθηγητή τον Prof. Philippe Racine, ενώ το 2019 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό της στα Παιδαγωγικά του φλάουτου (Master Music Pedagogy).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε σημαντική η καθοδήγηση των Pamehla Stahel (Σόλο πίκολο της όπερας της Ζυρίχης) και Claire Genewein (καθηγήτρια παιδαγωγικών και παλαιάς μουσικής), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές όπως Robert Aitken, Karl-Heinz Schuetz, Barbara Gisler-Haase, Patricia Surman κά.
 
Έχει λάβει τις υποτροφίες Elsy Meyer Stiftung και Stipendienfonds der Zürcher Hochschule der Künste.
 
Έχει παίξει συμφωνικό ρεπερτόριο στο πλαίσιο των σπουδών της αλλά και ως έκτακτη σε διάφορες ορχήστρες  και έχει εμφανιστεί με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου παρουσιάζοντας έργα κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής. Από το 2015 έως σήμερα συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Πάνο Μεγαρχιώτη σχηματίζοντας το Duo non Verba.
   
Τον Απρίλιο του 2017 απέσπασε το 2o βραβείο (1o δεν δόθηκε) στο διαγωνισμό Φλάουτου Urs Rüttimann.
 
Δίδαξε στο Ιδιωτικό ωδείο M like Music και στο Jugendmusikschule Winterthur και αυτή τη στιγμή παραδίδει μαθήματα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πρακτικής της Erasmus. 
 
Daniela Baumann, πιάνο
Η Daniela Baumann ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των επτά ετών με τον Mats Öberg στο Jugendmusikschule Winterthur und Umgebung. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε πολλούς διαγωνισμούς και έχει εμπειρίες με ορχήστρες τόσο ως μέλος, όσο και ως σολίστ.
 
Το φθινόπωρο του 2015 ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Καλών τεχνών Ζυρίχης (Zürcher Hochschule der Kunste) στην τάξη του Prof. Hans-Jürg Strub μετά από ένα χρόνο Pre College. Τώρα συνεχίζει, παρακολουθώντας τον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη διδακτική του πιάνου. Άλλα σημαντικά μουσικά ερεθίσματα, δέχτηκε από τους Prof. Ulrich Koella και Matthias Ziegler και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Christof Winker, Ketevan Sepashvili, Gilles Vonsattel κλπ. 
 
Νωρίς ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική δωματίου, έχοντας έτσι παίξει σε πολλά διαφορετικά σύνολα , ενώ εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια συνεργάζεται με τη φλαουτίστα Janine Allenspach σχηματίζοντας το Duo Flautastico. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην συνοδεία τραγουδιού και οργάνων.
 
Η Daniela από τις αρχές του 2019, διδάσκει στο Μουσικό σχολείο του Weinfelden (Musikschule Weinfelden).

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News