Τι παίζει Σήμερα

Opening Party @ Tartaya,12/06/2021

Ώρα έναρξης: 08:00

Έκθεση Ζωγραφικής «Με φως και χρώμα κερκυραϊκό...» στη Δημοτική Πινακοθήκη, έως 31/12/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3587

jeventimage

Αναδρομική έκθεση  ζωγραφικής

Άγγελος Γιαλλινάς

“Με φως και χρώμα κερκυραϊκό...”

 

Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας με αφορμή τα 80 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Κερκυραίου υδατογράφου Άγγελου Γιαλλινά (1857 – 1939), διοργανώνει αναδρομική έκθεση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιαλλινά.

 

Η επιμελήτρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου που επιμελείται την έκθεση του Άγγελου Γιαλλινά, αναφέρει:

 

“Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα από το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας, σε παραγωγή, διαδρομής του μεγάλου δημιουργού ξεκινώντας από τα πρώτα βήματα και φτάνοντας έως την περίοδο της καλλιτεχνικής του ωριμότητας. Η πόλη, η ύπαιθρος και οι άνθρωποι, οι κήποι, τα τοπία και οι εκκλησίες της Κέρκυρας, συνομιλούν με τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας αλλά και με ιδιαίτερα τοπία των χωρών τις οποίες ο καλλιτέχνης επισκέφθηκε. Σε αυτές τις διαδρομές τέχνης ο Άγγελος Γιαλλινάς δεν ξεχνά το κερκυραϊκό φως, την ποιητική ατμόσφαιρα με τη χαρακτηριστική υγρασία και τα ιριδίζοντα χρώματα και τα αποτυπώνει στις περίφημες ακουαρέλες του με τη διαφάνεια, την ακρίβεια και την αλήθεια τους.  

Παράλληλα, προσωπικά του αντικείμενα, αλληλογραφία και μαρτυρίες σύγχρονων συνοδοιπόρων του και μαθητών του, θα φωτίσουν την ανθρώπινη πλευρά του καλλιτέχνη και δασκάλου, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα μία εποχή κατά την οποία η Κέρκυρα υπήρξε το επίκεντρο πρωτοπόρων καλλιτεχνικών και πνευματικών αναζητήσεων, αφομοιώνοντας τις πιο πρωτοποριακές τάσεις από την Ευρώπη.”

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούνέργα που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος Γιαλλινά, με το οποίο η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία, ενώ πολλά από αυτά θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό.

 

Η έκθεση θα υλοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, θα εγκαινιασθεί στα τέλη Ιουλίου 2019 και θα παρουσιαστεί στο Τμήμα Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης, σε αίθουσες που θα διαμορφωθούν για τον σκοπό αυτό.  Η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News