Τι παίζει Σήμερα

Έκθεση Φωτογραφίας «Φρούρια που Ενώνουν» στο Λατινικό Παρεκκλήσι, έως 02/12/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2367

jeventimage

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΡΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ – ΦΑΡΟ(ς) ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ

 

Φωτογραφική έκθεση

H έκθεση περιλαμβάνει έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων στα οποία αποτυπώνονται οχυρώσεις της Βόρειας Αδριατικής (Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία), από την προϊστορία έως τα μέσα του 20ου αι.

 

Δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο MarcoPoloSystemστο πλαίσιο του έργου CAMAA (Κέντρο Στρατιωτικής Αρχιτεκτονικής της Βόρειας Αδριατικής) με αρχικό τίτλο “ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Άγνωστες όψεις της Αδριατικής”, χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Interreg Ιταλία -Σλοβενία 2007-2013).  

 

Hέκθεση είναι περιοδεύουσα. Από το 2015 ταξίδεψε σε πόλεις της Ιταλίας και της Σλοβενίας (Κόπερ, Βενετία, Παλμανόβα, Λιουμπλιάνα και Φερράρα). Η περιοδεία στην Ελλάδα ξεκινά από την Κέρκυρα που αποτελεί γέφυρα των οχυρώσεων της Αδριατικής με του Ιονίου: γέφυρα  εποχών, τόπων, λαών και ιδεών.

 

Συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Δήμο Κέρκυρας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (Πρόγραμμα “Tempo Forte Italia-Grecia 2018”, «Πρόγραμμα του Φθινοπώρου»).

 

Εγκαίνια Έκθεσης: 17 Νοεμβρίου 2018

Διάρκεια έκθεσης: 17/11/2018 - 02/12/2018

Τόπος: Λατινικό Παρεκκλήσι Παλαιού Φρουρίου

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

The White House Restaurant

Καλάμι

Δείτε live

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Corfuland News