Τι παίζει Σήμερα

Rock n Roll Party @ Iznogood, 22/03/2019

Ώρα έναρξης: 21:00

Rnb Night @ DelSol, 22/03/2019

Ώρα έναρξης: 21:00

Έκθεση «Προσωπικές Χαρτογραφήσεις» στην Αίθουσα Τέχνης, Εγκαίνια 03/08/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3576

jeventimage

Γιάννης Χρηστάκος

“Προσωπικές Χαρτογραφήσεις”

 

 

Την Παρασκευή 03 Αυγούστου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης, η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκου “Προσωπικές Χαρτογραφήσεις”.

 

Ο Γιάννης Χρηστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έμφαση στη ζωγραφική, Διδάκτορας του UniversityofEastLondon. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σπούδασε Γραφιστική και  Γραφικές  Τέχνες στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Από το 1997 ως το 2003, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές  του στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε.

Κατέχει Master of Fine Arts απότοUniversity of East London  και  Doctorate in Fine Arts  από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει “Το πρόσφατο σώμα της δουλειάς μου αντλεί μορφοπλαστικά στοιχεία από ένα ευρύ πλέγμα πηγών, όπως αρχιτεκτονικά σχέδια, αστικούς χάρτες, δορυφορικές εικόνες της γης, γραφήματα υπολογιστών, σωματικές αρτηρίες, ιστούς, απολιθώματα, κεντήματα και δαντέλες.

Στην ενότητα με τίτλο Προσωπικές Χαρτογραφήσεις που παρουσιάζεταιστην  Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, ενσωματώνεται η ζωγραφική μου έρευνα των τελευταίων χρόνων.  Για λόγους συντομίας και σχηματοποιώντας μπορώ να πω πως προσεγγίζω τη ζωγραφική μου πρακτική με τους εξής τρόπους: (α) Την χρήση της γραμμής ως εκφραστικό και πλαστικό μέσο, (β) Την ενσωμάτωση στοιχείων χαρτογραφίας στο ζωγραφικό μου λεξιλόγιο και την  ανάπτυξη ενός συστήματος χαρτογράφησης που αποτελεί την εξέλιξη ενός πλέγματος σχεδιασμένων γραμμών, (γ) Την σχεδιαστική αποδόμηση του αναπαραστατικού χάρτη και την σύνθεση ενός νέου φαντασιακού χάρτη.”

 

Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 03 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ., θα διαρκέσει έως τις 02 Σεπτεμβρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, 10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών).

 

 

 

Διάρκεια έκθεσης:                  03/08/2018 - 02/09/2018

 

Εγκαίνια:                                 Παρασκευή 03Αυγούστου & ώρα  8:30 μ.μ.

 

Χώρος:                                       Αίθουσα Τέχνης – Κήπος του Λαού

 

Επικοινωνία:                         26610 48690 & pinakcrf1@gmail.com

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News