Τι παίζει Σήμερα

Beer Bazar @ Iznogood, 16/02/2019

Ώρα έναρξης: 12:00

Ομαδική Έκθεση Γλυπτικής «Οι Πέντε» στην Δημοτική Πινακοθήκη, έως 31/07/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 4165

jeventimage

Η Σύγχρονη Τέχνη στην

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

 

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, πέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες “Οι 5” εκθέτουν τα έργα τους για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.

 

Πρόκειται για τους γλύπτες Ανδρέα Καλακαλλά, Δημήτρη Κώστα, Στέλιο Παναγιωτόπουλο, Στέφανο  Σουβατζόγλου και Δημήτρη Τσιαντζή, απόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με κοινή διαδρομή στο Εργαστήριο Γλυπτικής του καθηγητή  Γιώργου Χουλιαρά.

 

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Μαρία Σφενδουράκη,

“Συστάθηκαν σε ομάδα καθώς τους ενώνουν κοινές αναζητήσεις πάνω στη γλυπτική.  Δημιουργούν έργα από  μάρμαρο, μέταλλο, ξύλο, ανακυκλώσιμα υλικά και έτοιμα αντικείμενα, στο πλαίσιο μιας θεματολογίας  που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο στις ατομικές και κοινωνικές του διαστάσεις. Πραγματοποιώντας τακτικές μεταξύ τους συναντήσεις, όπου μοιράζονται  σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν τη δική τους καλλιτεχνική δημιουργία,  παρακολουθώντας από κοινού και με κριτικό πνεύμα τη σύγχρονη εικαστική δραστηριότητα, εργάζονται καλλιεργώντας ένα κοινό καλλιτεχνικό ήθος ξένο προς την ευκολία, τη βιασύνη, την προχειρότητα. Κρατώντας τον πυρήνα αξιών που τους ένωσε, ανοίγονται σε νέα ερεθίσματα αλληλεπιδρώντας και εξελίσσοντας το προσωπικό τους ιδίωμα. 

Εκθέτουν για τρίτη φορά  ως ομάδα, συνεχίζοντας την  κοινή τους καλλιτεχνική διαδρομή.”

 

Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης  εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια της Πινακοθήκης του Δήμου, να αποκτήσει το κοινό μια σχέση εξοικείωσης με τη σύγχρονη τέχνη και ιδιαίτερα με τη σύγχρονη γλυπτική. 

Επιπλέον, ενισχύεται ο στόχος να καθιερωθεί ο “Κήπος του Λαού” ένας υπαίθριος εκθεσιακός χώρος έργων τέχνης για την καλοκαιρινή περίοδο (η αρχή έγινε το 2017 με την έκθεση ξύλινων γλυπτών της KatherineWise) που να απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, από τους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας έως τις χιλιάδες επισκεπτών.

Info

Εγκαίνια:                   Τρίτη 26 Ιουνίου & ώρα  8:00 μ.μ.

Χώρος:                       Αίθουσα Τέχνης & Κήπος του Λαού

Διάρκεια έκθεσης:   26/06/2018 - 31/07/2018

Επικοινωνία:            26610 48690 & pinakcrf1@gmail.com

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News