Τι παίζει Σήμερα

Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, 16/05/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 302

jeventimage

Η Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην Κέρκυρα τη 18η Μαΐου. Για το 2018 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» θέλοντας να υπογραμμίσει έτσι την ανάγκη για συνεχή διεύρυνση του κοινού και διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του Διαδικτύου.

 

Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Η Ομάδα Μουσειολογίας σε καλεί να επισκεφτείς ένα Μουσείο στη πόλη σου, να φωτογραφήσεις ή να φωτογραφηθείς σε αυτό και να αναρτήσεις σε Facebook ή Instagram

τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τα hashtag #muselfieum και #museologyionio. Σύντομα οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στις σελίδες μας!

 

Live Museums

Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας και Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

Παρασκευή 11 Μαϊου  10:30-13:00

Με τη  δράση Live Museums συνδέουμε το Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας και το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων της Ζακύνθου. Σε κάθε ένα από τα Μουσεία θα προβάλλονται πλάνα μέσω του Facebook. Σκοπός είναι η ταυτόχρονη, ζωντανή μετάδοση των χώρων και των εκθέσεων στα αντίστοιχα Μουσεία. Δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν διαδικτυακά στους εκθεσιακούς χώρους. Συνδεθείτε με τα Μουσεία  περιηγηθείτε και ανακαλύψτε διαδικτυακά τις συλλογές των Μουσείων.

 

Human Touch

Δημοτική Πινακοθήκη

Τετάρτη 16 Μαΐου 11:00-13:00

Η δράση Human Touch προωθεί την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μέσα στα πλαίσια του Μουσείου ως ενδιάμεσος χώρος στη καθημερινότητα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή σε διαδικτυακή φόρμα που είναι αναρτημένη στο Facebook και στη συνέχεια χωρίζονται σε δυάδες με άτομα διαφορετικών ενδιαφερόντων και εμπειριών. Πρώτη επικοινωνία του εκάστοτε ζεύγους  γίνεται διαδικτυακά με σκοπό να μοιραστούν γεγονότα που τους απασχόλησαν (κοινωνικά, πολιτιστικά). Ακολουθεί η συνάντηση τους πρόσωπο με πρόσωπο. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν μαζί στο χώρο του Μουσείου για να συζητήσουν σχετικά με το πολιτισμό, την τέχνη, τα  Μουσεία και με σκοπό να μοιραστούν ιδέες απόψεις και σκέψεις.

Δήλωση συμμετοχών:

https://docs.google.com/forms/d/1T9eYjVLsELQvWLreD68-XJz-XJZOsczC28PGrkb_quk/viewform?edit_requested=true

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News