Τι παίζει Σήμερα

Έκθεση Βιβλίου από τα Αρχεία Κέρκυρας, Ιανουάριος-Απρίλιος 2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 24053

jeventimage

Τα Αρχεία Κέρκυρας διοργανώνουν έκθεση βιβλίου, με τίτλο: «Αρχείων έμπνευσις: από την αρχειακή έρευνα στην εκδοτική δραστηριότητα», με σκοπό την προβολή του γόνιμου πνευματικού διαλόγου των Αρχείων με το ερευνητικό τους κοινό. Τα Αρχεία επιθυμούν να τιμήσουν τους ερευνητές τους, ζώντες και τεθνεώτες, οι οποίοι ανασκάπτοντας άοκνα το παρελθόν έχουν συντελέσει στην ανάδειξη πολλών πτυχών της ζώσας ιστορίας του τόπου.

 

Η  εκδοτική δραστηριότητα που απέρρευσε από την μελέτη των πρωτογενών πηγών, που διασώζονται στα Αρχεία Κέρκυρας και η οποία στη διάρκεια της τελευταίας 30ετίας, και παρά την εσχάτως αυξανόμενη οικονομική κρίση απέβη καρποφόρα, δυναμική και εξόχως παραγωγική, οφείλει να αναδειχθεί. Μία πλούσια θεματολογία, περιστρεφόμενη γύρω από ποικίλους άξονες καλύπτει πολλούς τομείς.

 

Παράλληλα, τα ίδια τα Αρχεία θέτουν στη διάθεση του κοινού νέα εργαλεία έρευνας και πηγές πρόσβασης και μελέτης του παρελθόντος, ανανεώνοντας τον αμοιβαίο αυτό διάλογο. Το ενδιαφερόμενο κοινό ξεδιπλώνοντας το νήμα αυτής της πνευματικής δραστηριότητας μπορεί να ανακαλύψει στοιχεία, που μέχρι τώρα αγνοούσε ή παρέμεναν υποφωτισμένα και να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον του για την τοπική και την ευρύτερη ιστορία.

 

Διάρκεια Έκθεσης: Ιανουάριος - Απρίλιος 2018

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-13.00 (πλην Σαββατοκύριακου και αργιών). 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News