Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Προβολές «Κινηματογραφώντας τους Συγγραφείς», έως 18/12/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1307

jeventimage

Κινηματογραφώντας τους Συγγραφείς, προβολές Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου  από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι στο καφέ-βιβλιοπωλείο Πλους.

Ν. Θεοτόκη 91, είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 20/11: Bright Star, της Jane Chapman
Στο Λονδίνο των αρχών του 19ου αιώνα ένα κρυφό ειδύλλιο ξεκινά ανάμεσα στον 23χρονο John Keats, φιλόδοξο ποιητή του ρεύματος των Ρομαντικών, και τη 18χρονη γειτόνισσά του Fanny Brawne, μία μαθητευόμενη μοδίστρα με δυναμική προσωπικότητα και αιχμηρή γλώσσα. Μόνο που οι κοινωνικές συμβάσεις, αλλά και οι κακουχίες της εποχής κρατούν τους δύο ερωτευμένους μακριά, σ΄ έναν αγώνα επιβίωσης του έρωτά τους μέσα από γράμματα και με άσβεστη την ελπίδα ότι κάποτε θα τον ζήσουν. Η Jane Campion, 16 χρόνια μετά τα «Μαθήματα Πιάνου», κινηματογραφεί την ιστορία αγάπης της Fanny Brawne με τον αδικοχαμένο ποιητή των Ρομαντικών, John Keats και συνθέτει μία φιλμική ωδή για τον έρωτα και την απώλεια.

Δευτέρα 27/11: Barfly, του Barbet Schroeder
«Ειλικρινά, τρομοκρατήθηκα από τη ζωή Γι αυτό που έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος απλά για να φάει, να κοιμηθεί και να κρατήσει τον εαυτό του ντυμένο. Έτσι έμεινα στο κρεβάτι και έπινα. Όταν είσαι πιωμένος ο κόσμος είναι ακόμα εκεί έξω, αλλά προς το παρόν δεν σε έχει πιάσει απ το λαιμό». Charles Bukowski
Το Barfly είναι ένα ημιαυτογραφικό φίλμ γιά τον τρόπο ζωής ενός απ τους αιρετικούς συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας.Το σενάριο είναι γραμμένο απ τον ίδιο και η σκηνοθεσία είναι του Barbet Schroeder. Ο Χένρι Τσινάσκι (Mickey Rourke) είναι ένας άπορος αλκοολικός που ζει σε ένα παλιό διαμέρισμα και εργάζεται σε ανειδίκευτες εργασίες, όταν μπορεί να βρει. Εκφράζει τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις του για τον κόσμο, γράφοντας ποίηση και διηγήματα που υποβάλλει σε περιοδικά και εφημερίδες για μερικά επιπλέον δολάρια. Ανάμεσα στο αλκοόλ και τους καθημερινούς καβγάδες θα γνωρίσει μιά αδελφή ψυχή (Faye Dunaway) και θα προσπαθήσουν να συμπορευτούν. Μία εκδότρια εντυπωσιάζεται απο την γραφή του και μπλέκει στη ζωή του. Ο Χενρι θα εντυπωσιαστεί από την άνετη ζωή και θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι αυτό που τον εκφράζει. 

Δευτέρα 04/12: Quills, του Phillip Kaufman
Το Quills, σε σκηνοθεσία Philip Kaufman, αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου θατρικού έργου του Doug Wright, ο οποίος επίσης έγραψε το σενάριο της ταινίας, εμπνευσμένος από την ζωή και το έργου του Γάλλου συγγραφέα και φιλόσοφου Μαρκήσιου Ντε Σαντ. Η ταινία αναφέρεται στα τελευταία χρόνια του Ντε Σαντ στο ψυχιατρικό άσυλο Charenton. Έχοντας περισσότερο ως στόχο την παρουσιάση της ελευθεριακής σκέψης του Ντε Σαντ και την αντίδραση των θεσμών της εποχής σε αυτή, το Quills δεν αποτελεί μια ιστορικά πιστή βιογραφία του συγγραφέα, αλλά μια προσπάθεια αναφοράς στα φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα που τίθενται με το έργο του, διερευνώντας την σχέση μεταξύ θεμάτων όπως η λογοκρισία, η πορνογραφία, η σεξουαλικότητα, η τέχνη, η ψυχική ασθένεια και θρησκεία. Η ταινία προτάθηκε για τρία Oscar (καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου, για τον Goeffrey Rush, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και ενδυματολογίας).

Δευτέρα 11/12: Καβάφης, του Γιάννη Σμαραγδή
Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το 1933, ο μεγάλος ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης (Δημήτρης Καταλειφός) πεθαίνει στο νοσοκομείο. Ένας νεαρός θαυμαστής του, που θέλει να γράψει τη βιογραφία του, σημειώνει τα τελευταία του λόγια. Από εκεί αρχίζει μια αναδρομή στη ζωή και την πορεία του ποιητή. Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, μεγάλωσε κάτω από τη σκιά της μητέρας του (Μάγια Λυμπεροπούλου) η οποία τον υπεραγαπούσε. Έζησαν άνετη ζωή μέχρι την ημέρα της εξέγερσης των Αράβων, που τους ανάγκασε να καταφύγουν στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, ο νεαρός ποιητής ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μεγάλη και πλούσια οικογενειακή παράδοσή του και πρωτοαισθάνθηκε την ομοφυλόφιλη κλίση του. Με την επιστροφή της στην Αλεξάνδρεια, η οικογένειά του έχασε την περιουσία της και ο ίδιος αναγκάστηκε να εργασθεί στη Βρετανική Εταιρεία Υδάτων, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Δύο συμβάντα τον πόνεσαν περισσότερο και σημάδεψαν τη ζωή του: ο θάνατος της μητέρας του και η απόρριψή του από τον νεαρό ποιητή Μαυρουδή, με τον οποίο ήταν ερωτευμένος.

Δευτέρα 18/12: The Hours, του Stephen Daldry
Οι Ώρες (The Hours) είναι αμερικανική/βρετανική δραματική ταινία παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία Stephen Daldry. Το σενάριο έγραψε ο David Hare και είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ, ομότιτλο μυθιστόρημα του Michael Cunningham. Πρωταγωνιστούν οι Meryl Streep, Julianne Moore και Nicole Kidman. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, σε διαφορετικές εποχές, των οποίων οι ζωές επηρεάζονται από το βιβλίο Mrs. Dalloway της Virginia Woolf. Οι τρεις γυναίκες είναι η Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο φίλο της που πάσχει από aids, το 2001, η Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του '50, εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που την κάνει δυστυχισμένη και η Virginia Woolf στην Αγγλία της δεκαετίας του '20, που προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Η ταινία απέσπασε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ed Harris, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Moore, κερδίζοντας εκείνο του Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Kidman.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 29.03.24
  2. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου και οδηγοί 29.03.24
  3. Ζητείται οδηγός διανομής εμπορευμάτων από την Εταιρία Cofeco 29.03.24
  4. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 29.03.24
  5. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα 29.03.24
  6. Ζητείται προσωπικό για super market 29.03.24
  7. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο 29.03.24
  8. Ζητείται υπάλληλος για check-in 29.03.24
  9. Ζητείται άτομο για φύλαξη ηλικιωμένου 29.03.24
  10. Ζητείται μηχανικός αυτοκινήτων 29.03.24
  11. Ζητούνται υπάλληλοι από τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων Γεωργαλάς 29.03.24
  12. Ζητείται βοηθός κουζίνας στο κέντρο 29.03.24
  13. Ζητείται προσωπικό από το κέντρο κρέατος Λαβράνος-Lavranos Delimeat 29.03.24
  14. Ζητείται διευθυντής καταστήματος από το LC Waikiki 29.03.24
  15. Ζητείται πωλήτρια/πωλητής για το νέο κατάστημα του κοσμηματοπωλείου Μουζακίτης 29.03.24
  16. Ζητούνται υπάλληλοι από την εταιρεία City Sightseeing Corfu 29.03.24
  17. Ζητείται καμαριέρα από το Telesilla Hotel 29.03.24
  18. Ζητείται προσωπικό από κεντρικό βιβλιοπωλείο 29.03.24
  19. Ζητείται προσωπικό από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 29.03.24
  20. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 29.03.24
  21. Ζητείται εκπρόσωπος ομάδας καθαριότητας αυτοκινήτου από την εταιρεία Hertz 29.03.24
  22. Ζητείται υπεύθυνος ανάπτυξης πωλήσεων 29.03.24
  23. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 28.03.24
  24. Ζητείται massage therapist από το Venus Spa & Massage 28.03.24
  25. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 28.03.24
  26. Ζητείται αποθηκάριος 28.03.24
  27. Ζητείται προσωπικό από την Σέσουλα 28.03.24
  28. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 28.03.24
  29. Ζητείται προσωπικό από επιχείρηση εμπορίας βιομηχανικών ειδών, εργαλείων και ναυτιλιακών ειδών 28.03.24
  30. Ζητείται προσωπικό από την Avis για καθαρισμό οχημάτων 28.03.24

Corfuland News