Τι παίζει Σήμερα

Ρεσιτάλ πιάνου Βίκης Γιαννούλα στην Αναγνωστική Εταιρία, 17/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1091

jeventimage

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας παρουσιάζει το ρεσιτάλ πιάνου της Βίκης Γιαννούλα με έργα Mozart, Chopin, Schubert και Medtner.

Το ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας στις 17 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.

 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Βίκη Γιαννούλα γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα αποκτώντας το Ελληνικό Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Κατέχει πτυχία Bachelor of Music (Honours) και Postgraduate Diploma in Performance από το Royal College of Music του Λονδίνου, και Master of Music από το Goldsmiths College – University of London. Από μικρή ηλικία η Βίκη Γιαννούλα έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία στην Ευρώπη, και έχει δώσει συναυλίες σόλο, μουσικής δωματίου και κονσέρτα με ορχήστρα σε αίθουσες όπως το Queen Elizabeth Hall, Kings Place, Sherborne Abbey και Christchurch Priory (Αγγλία), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Αίθουσα Τριανόν, το Μουσείο Μ. Μερκούρη, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου. Μεταξύ πολλών άλλων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με τον Λεωνίδα Καβάκο (βιολί), τον Joseph Calleja (τενόρος), τον Alexander Ivashkin (βιολοντσέλο), την Sofya Gulyak (πιάνο) και το Allegri Quartet (κουαρτέτο εγχόρδων).

Η Βίκη Γιαννούλα έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου διακεκριμένων μουσικών όπως Kenneth Gilbert, Alexander Semetsky, Steven Isserlis, Chilingirian Quartet, Benjamin Zander, Boris Berman, Paul Badura-Skoda και Nelson Goerner. Έχει επίσης λάβει μέρος στα παγκόσμια σεμινάρια πιάνου του International Holland Music Sessions στην Ολλανδία όπου δούλεψε με τους Karl-Heinz Kammerling της Μουσικής Ακαδημίας του Ανόβερου, και Mikhail Voskresensky του Κονσερβατορίου της Μόσχας. Έχει ηχογραφήσει έργα του Shostakovich για δύο πιάνα & τέσσερα χέρια με την δισκογραφική εταιρία Toccata Classics. Ο δίσκος περιλαμβάνει σε πρώτη εκτέλεση την 9η Συμφωνία του Shostakovich για τέσσερα χέρια σε διασκευή του συνθέτη. Έχει επίσης ηχογραφήσει έργα για τέσσερα χέρια με την δισκογραφική εταιρία Resonus Classics.

Ο δίσκος περιλαμβάνει σε πρώτη εκτέλεση την 1η και 5η Συμφωνία του Beethoven για τέσσερα χέρια σε διασκευή του Czerny. Μεταξύ άλλων μουσικών δραστηριοτήτων, η Βίκη Γιαννούλα έχει υπάρξει Λέκτωρας του Middlesex University, διευθύντρια μουσικής εξεταστικής ύλης και μουσικών διπλωμάτων του παγκόσμιου εξεταστικού οργανισμού Trinity College London, και μέλος και γενική γραμματέας της Εταιρίας Μουσικής Δωματίου του Λονδίνου (London Chamber Music Society). Κατοικεί στο Λονδίνο και είναι διευθύντρια (Head of Scholarships & Artistic Planning) του οργανισμού υποτροφιών Drake Calleja Trust, όπως επίσης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του παγκόσμιου φεστιβάλ μουσικής και χορού Llangollen International Musical Eisteddfod.

Αναγνωστική

Καποδιστρίου 120, Κέρκυρα,
2661033297 και 6987 506 777

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News