Τι παίζει Σήμερα

Βιβλιοπαρουσίαση «Ξυπόλητοι Ήρωες», 17/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 903

jeventimage

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Eπιμελητήριο Κέρκυρας θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη "Ξυπόλητοι Ήρωες".
Ώρα 19:00
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οη φιλόλογος Όλγα Παπαδάτου, ο ποιητής Θεοτόκης Ζερβός και η συγγραφέας.
 
 
Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Κατοχή και την Αντίσταση, για το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι πάνω από όλα η ιστορία των απλών, καθημερινών ανθρώπων της που απέκτησαν το ανάστημα όσων γράφουν την ιστορία με τις ίδιες τους τις πράξεις Το βιβλίο αυτό πήρε το Βραβείο Νεανικού Μυθιστορήματος από το ελληνικό τμήμα της IBBY για το 2017.
 
 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
 
Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στην ίδια πόλη ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα γράφει λογοτεχνία και βιβλία της ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω-Αναγνώστη, όπως και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Πέντε από τα έργα της ήταν ως τώρα υποψήφια για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, ανάμεσα στα οποία και Το Αστερόσπιτο (2009), Με λένε Νιλουφέρ (2012), Το Υπόσχομαι (2014) από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το 2015 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει (εκδόσεις Παπαδόπουλος).
 
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News