Τι παίζει Σήμερα

Έκθεση Ζωγραφικής αφιέρωμα στον Σπύρο Αργαλιά, Εγκαίνια 13/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 13174

jeventimage

Έκθεση- αφιέρωμα στο μουσικό και ζωγράφο Ιωάννη Αργαλιά (1912-2005) εγκαινιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. 
 
Ο Ιωάννης Αργαλιάς υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης μουσικής ιστορίας της Κέρκυρας. Μαθητής στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (ΦΕΚ), στη συνέχεια μουσικός με πολλές διακρίσεις, υποστηρικτής των καινοτόμων πρωτοβουλιών, συνθέτης και αργότερα αφοσιωμένος μουσικοδιδάσκαλος στη ΦΕΚ. Λόγω των δύσκολων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών της εποχής του, χρειάστηκε να ασκήσει πολλά επαγγέλματα για να επιβιώσει. Ποτέ όμως δεν ξέχασε την αγάπη του για τη μουσική, στην οποία αφοσιώθηκε και προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις του.
 
Για το μουσικό του έργο και τη συνολική προσφορά του στην τέχνη τού απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι και βραβεία από τη ΦΕΚ, από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου από όπου καταγόταν ο πατέρας του και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο οποίο μάλιστα προσέφερε σημαντικό μέρος του αρχείου του.
 
Σε συνεργασία με την οικογένειά του σε αυτή την έκθεση η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να αναδείξει μια λιγότερο γνωστή πτυχή της προσωπικότητας του Ιωάννη Αργαλιά, αυτή του ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε περισσότερες από 800 ακουαρέλες και πολλά άλλα έργα, τα οποία αποτελούν στην πλειοψηφία τους μια εικαστική καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του, αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων της Κέρκυρας.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00, στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.
 
Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη, θα προβληθεί βίντεο με την τελευταία του συνέντευξη στο Νίκο Βουτυρά, ενώ θα παρουσιαστούν μουσικά έργα του από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.
           
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2018 (λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας παρατάθηκε)
 
Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα,
Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  info@corfuartgallery.comwww.corfuartgallery.com
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News