Τι παίζει Σήμερα

Συναυλίες Φιλαρμονικής Μάντζαρος για την Ημέρα Μουσικής, 21/06/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1016

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Φιλαρμονική Εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, πάντοτε στην καλλιτεχνική πρωτοπορία του πολιτισμού και της δημιουργικής έκφρασης στην πατρίδα μας, ανακοινώνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής 2019, στις 21 Ιουνίου.

 

Ως γνωστόν, προ πενταετίας ο καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός μας Σωκράτης Άνθης θεώρησε πρέπον να εορτάσει επιτέλους και η Κέρκυρα την πολύ ιδιαίτερη αυτή ημέρα που είχε καθιερωθεί ήδη από το 1982 μετά από πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Το 2014 λοιπόν εμπνεύστηκε και οργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων μικρών και μεγαλύτερων οργανικών συνόλων σε όλη την πόλη της Κέρκυρας προκαλώντας το θαυμασμό και την απορία γιατί η Κέρκυρα δεν εόρταζε τη σπουδαία αυτή ημέρα μέχρι τότε. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία παγιώθηκε έκτοτε στη συνείδηση των Κερκυραίων αλλά και των επισκεπτών του νησιού και σιγά σιγά γίνεται παράδοση η οποία βρίσκει ολοένα και περισσότερους ακολούθους και συνεχιστές.

 

Έτσι και φέτος, όπως κάθε χρόνο,  το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου τα σύνολα πνευστών και κρουστών των σχολών της Εταιρίας θα εμφανιστούν σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της πόλης, όπως αναγράφονται στην αφίσα που κυκλοφορεί, ενώ στις 20.00 η Μαθητική Μπαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Υπαρχιμουσικού μας κ. Σπύρου Ρουβά, θα εμφανιστεί στη γωνία Νικ. Θεοτόκη και Φιλαρμονικής (έξω από το κατάστημα Αγάθου στην Πίνια). Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι το βράδυ στις 21.30 με την καθιερωμένη συναυλία του Μουσικού Σώματος στο Περιστύλιο των Ανακτόρων, με έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική παράδοση, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, κ. Σωκράτη Άνθη.

 

Ας γιορτάσουμε λοιπόν κι ας τιμήσουμε και φέτος τη Μουσική στην ιδιαίτερη πατρίδα μας όπως μας αξίζει και πρέπει. 

[Τελ. Ενημέρωση 19/06/2019]

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News