Τι παίζει Σήμερα

Ρεσιτάλ Πιάνου Ανδρέας Ξενόπουλος στην Φιλαρμονική Καποδίστριας, 14/11/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 457

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 | 21:00

Αίθουσα Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής Εταιρείας Καποδίστριας

Αγίων Πατέρων 13, Κέρκυρα

γενική είσοδος 5€

Ανδρέας Ξενόπουλος

Ρεσιτάλ πιάνου - Φύση. Θάνατος. Έρωτας.

Έργα:

E. Grieg, Piano Sonata Op.7

F. Chopin, Piano Sonata Op.35 No.2

F. Liszt, Vallée d'Obermann - Années de pèlerinage S. 160

 

Το Piano Plus Festival και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Καποδίστριας σας προσκαλούν στη δεύτερη συναυλία του φεστιβάλ ῾Σε Κλειστό Κύκλο’ με τον πιανίστα Ανδρέα Ξενόπουλο, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής. 

Μια συναυλία αφιερωμένη στα τρία θαύματα που συνθέτουν το ταξίδι της ζωής. Τρία διαφορετικά στιγμιότυπα απο τις ζωές τριών χαρακτήρων τα οποία παρά το δραματικό στοιχείο, οδηγούν στην ωρίμανση και ολοκλήρωσή των ατόμων, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Η εξιδανίκευση της φύσης και του τοπίου από τον νέο που ζει μακριά απ᾽την πατρίδα του. Ο νέος που δεν αναγνωρίζει πια τίποτε καθώς γυρίζει πίσω. Στοιχεία που περιέχει η μουσική του Grieg και χρωματίζουν οι ποιητικές γραμμές του Σεφέρη. Η σονάτα για πιάνο του Grieg, ένας ύμνος στη φύση, μας οδηγεί βήμα-βήμα από τη μελαγχολική Μι ελάσσονα στο ελπιδοφόρο τέλος της στη Μι μείζονα. Έτσι μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ανταμοιβής στον ήρωα ο οποίος εξέρχεται δυνατότερος από αυτή τη δοκιμασία.

Στο απόγειο τους μουσικού ταξιδιού, η δεύτερη Σονάτα για πιάνο του Chopin δεσπόζει στη Σι ύφεση ελάσσονα. Ένα μνημειώδες έργο-θρηνος, γραμμένο για το τέλος της ζωής του ίδιου του συνθέτη με το σύμβολα του θανάτου να σκεπάζουν την κάθε προσπάθεια διαφυγής. Η ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη συνοδεύει τη μουσική του Frederic Chopin στο μονόλογο του νέου που θεωρεί πως όλα στη ζωή του ήρθαν τη λάθος στιγμή. Παρασυρμένος από την πλάνη της νιότης που δεν τον αφήνει να δει πως όλα έγιναν στο χρόνο που έπρεπε. Εμπειρίες ζωής που πλαθουν αυτό που ο ίδιος πραγματικά είναι και έχει δημιουργήσει.

Τέλος, ο κύκλος της ζωής, ολοκληρώνεται μέσα από την ποίηση της Κικής Δημουλά. Η Δημουλά γνωρίζει πως ο Έρωτας αποτελεί το μόνο εφόδιο που μπορεί να σώσει τον νέο από τον πραγματικό θάνατο, αυτόν της ανθρώπινης ψυχής. Η κοιλάδα του Όμπερμαν θα μας ξαναφέρει στα γνώριμα μονοπάτια της Μι ελάσσονας μιας και ο άνθρωπος τελειώνει τη ζωή του όπως ακριβώς την ξεκίνησε, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή που τελειώνει με την επιστροφή του στη φύση με μοναδικά εφόδια τα όσα πραγματικά έχουν χρησιμότητα στο ταξίδι αυτό. Η μετατροπή και εδώ της Μι ελάσσονας σε μείζονα συμβολίζει την πληρότητα του ήρωα που γεμάτος και ολοκληρωμένος πια, τελειώνει το ταξίδι του 'στη σωστή ώρα'.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 14.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px Helvetica} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 18.0px Helvetica} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; min-height: 13.0px} p.p5 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica}

Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε στη διεύθυνση www.pianoplusfestival.gr

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News