Τι παίζει Σήμερα

Summer Opening @ Pazuzu, 21/05/2018

Ώρα έναρξης: 08:00

Opening Party @ Verde Blu, 21/05/2018

Ώρα έναρξης: 08:00

Έκθεση «Η Μέδουσα, η σφίγγα και άλλες θεότητες-μητέρες» στο Λατινικό Παρεκκλήσι, έως 17/09/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 5186

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης φιλοξενείται την περίοδο 4 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου 2017 στους εκθεσιακούς χώρους του Παλαιού Φρουρίου (Λατινικό Παρεκκλήσιο και Ναός Αγίου Γεωργίου) στην Κέρκυρα. Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής των διακεκριμένων Βενετών καλλιτεχνών, κ.κ. Fernanda Facciolli και Emmet (Mario Toffoli) με αναφορές στους ελληνικούς μύθους και συγκεκριμένα σε όσους πρωταγωνιστούν οι γυναικείες Θεότητες, προσωποποιήσεις της Θεάς Μητέρας. Με τοπικό και χρονικό προσδιορισμό τους μυθικούς κόσμους της Προϊστορικής Κέρκυρας και Βοιωτίας οι περιπέτειες της λατρείας της Θεάς Μητέρας αποτελούν έναυσμα για ερμηνεία των πηγών (αρχαίων κειμένων, ευρημάτων και έργων τέχνης της αρχαιότητας), επιτόπια έρευνα και πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Ένα πανόραμα εικόνων προκύπτει με τις δεξιοτεχνικές αποτυπώσεις περιστατικών και τοπίων και συνθέτει το μαγικό ταξίδι μας στους μύθους.

 

Άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειές τους αναδεικνύονται και καταγράφονται οι ενδιαφέρουσες συσχετίσεις τους με τα φυσικά φαινομένα της εποχής.

 

Με ανθρωπολογικό, ιστορικό και κυρίως καλλιτεχνικό ενδιαφέρον η έκθεση αποτελεί ένα πολιτιστικό συμβάν με πολλαπλές στοχεύσεις.

 

Επιμέλεια έκθεσης, Μαρία Μελέντη
Έναρξη, 4 Αυγούστου 2017, 20.00.
Ώρες λειτουργίας, 10.00-20.00.

Αανακοινώθηκε παράταση της διάρκειας της παρούσας έκθεσης ζωγραφικής έως την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 καθώς και η ακόλουθη φιλοξενία της σε συνοπτικότερη μορφή προκειμένου οι τάξεις των σχολείων να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν από την 19η Σεπτεμβρίου έως και την 22η Οκτωβρίου στον ναό του Αγίου Γεωργίου.  Ώρες λειτουργίας 10.00-20.00 (καθημερινά). 

Πίσω

Corfuland News