Τι παίζει Σήμερα

Fitness day @ Oxygen Plus, 20-21/04/2018

Ώρα έναρξης: 08:00

Προσφορές

Κανένα γεγονός

Αναδρομική Έκθεση Χαρακτικής της Federica Galli, έως 31/07/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 9806

jeventimage

“Federica Galli  - Πόλη & Δέντρο

 Χαρακτικά 1980-2008”

 

Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας υποδέχεται και φιλοξενεί την Αναδρομική Έκθεση Χαρακτικής της Federica Galli “Πόλη & Δέντρο, Χαρακτικά 1980-2008”.

 

Από την Παρασκευή 09 Ιουνίου έως την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων (Περιστύλιο) θα φιλοξενηθούν  χαρακτικά έργα της FedericaGalli για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 21 χρόνια (Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας & Δημ. Πινακοθήκη Αθήνας, 1996).

 

Η Federica Galli, μίαεκτων διασημότερων  ΙταλώνΧαρακτώντηςγενιάςτης, μίααναγνωρίσιμη δημιουργόςη οποίαστην διάρκειατηςμακράς τηςκαριέρας δημιούργησε μία μοναδική απεικόνιση του ιταλικού τοπίου, της Βενετικής λιμνοθάλασσας καθώς και της πόλης της Βενετίας.

 

Η Galli αποτύπωσε στα χαρακτικά της μία άδεια, σχεδόν φαντασιακή Βενετία, μια πόλη κυρίως σεμνών στενών δρόμων, ερημωμένων πεδίων και μικρών καναλιών, παρά τη Βενετία των πολυτελών παλατιών του Μεγάλου Καναλιού, με τις μνημειώδεις εκκλησίες και τα γνωστά τουριστικά αξιοθέατα. Όταν αυτά εμφανίζονται στα έργα της, αποδίδονται ως αντανακλάσεις στο νερό ή σαν ιδωμένα από ψηλά, αποκομμένα από την πραγματικότητα και την ανθρώπινη παρουσία.

 

Η ματιά της είναι ενδόμυχη και μελαγχολική ώστε, παρά την ακριβή και λεπτομερή της φύση, η οπτική της ενσταλάζει στην πόλη μια ονειρική, ελαφρώς σουρεαλιστική ιδιότητα. Αυτή η ονειρική ιδιότητα είναι ευδιάκριτη και στην απόδοση της Βενετικής λιμνοθάλασσας και στα υπεραιωνόβια  δέντρα και τοπία σε διάφορα μέρη της Ιταλίας. Οι ασύμμετρες της συνθέσεις, οι πλεονεκτικές θέσεις των πτηνών, η φίνα ποιότητα των σχεδιασμών της και η στιλπνότητα των μελανιών της, φέρνουν στο νου τη λεπτεπίλεπτη χάρη κι ομορφιά των Ιαπωνικών ξυλοτυπιών.

 

Σαν σε ανασκόπηση,  η άποψη της για την Ιταλία είναι αυτή μιας φύσης και πόλεων ανέγγιχτων από νεωτερισμούς της σύγχρονης εποχής.

Ο μαζικός τουρισμός, η βιομηχανική και προαστιακή εξάπλωση απουσιάζουν πλήρως από την οπτική της. Έχει κατορθώσει να διατηρήσει στα χαρακτικά της έργα μιαν ερημική αίσθηση για την πατρίδα της, μιαν αναπόληση, ένα αίσθημα σιωπής και περισυλλογής, μιαν ομορφιά που επιδρά ως βάλσαμο ενάντια στα άγχη και τους εκνευρισμούς του σύγχρονου κόσμου.

 

Κατά την διάρκεια της καριέρας της, εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά και σημαντικά ινστιτούτα, όπως:

  • Ακαδημία της Φλωρεντίας (AcademiadiFirenze)
  • Castello Sforzesco di Milano (Ρετροσπεκτίβα 182 χαρακτικών έργων)
  • Palazzo dei Diamanti, Ferrara
  • Fondazione Cini, Venice
  • Palazzo del Te, Mantova
  • ΑυτοκρατορικόΑρχείοτηςΑπαγορευμένηςΠόληςτουΠεκίνο- Κίνα(Imperial Archives of the Forbidden City, Beijing - China)
  • Palazzo dei Pio – Carpi, Modena

 

 

Την επόμενη της έναρξης, το Σάββατο 10 Ιουνίου & ώρα 19:30, στον χώρο της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Χριστόφορο Μπόικο, με θέμα “Η ζωή και το έργο της FedericaGalli”.

Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

 

 

Εγκαίνια έκθεσης:                                Παρασκευή  09/06/2017, ώρα 20:00

                                                                        Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων

(Περιστύλιο Παλαιών Ανακτόρων)

Διάρκεια έκθεσης:                               09/06/2017 – 31/07/2017                      

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:        Τρίτη – Κυριακή  10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας)

Στοιχεία επικοινωνίας:                     26610-48690, pinakcrf1@gmail.com

 

Δημοτική Πινακοθήκη

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Tips

Corfuland News