Τι παίζει Σήμερα

Ομιλία «Ο Σπύρος Σαμάρας μαθητής στο Ωδείο Αθηνών», 22/03/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 646

jeventimage

Η πρώτη ομιλία του τετραπλώς επετειακού έτους 2017 από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας με ομιλήτρια την κα. Στέλλα Κουρμπανά έχει θέμα

"Ο Σπύρος Σαμάρας μαθητής στο Ωδείο Αθηνών".


Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας την Τετάρτη 22.3.2017 και ώρα 20.30.

H ομιλήτρια ανιχνεύει, βασιζόμενη σε αρχειακό υλικό του Ωδείου Αθηνών, την πορεία του Σπύρου Σαμάρα στο ιδρυθέν το 1871 αθηναϊκό μουσικοεκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο Σαμάρας φοίτησε σε αυτό μεταξύ 1874 και 1881 με δασκάλους τον μαθητή του Ντονιτζέτι, Ενρίκο Στανκαπιάνο, και τον βιολονίστα Φρειδρίκο Βολονίνη. Στα χρόνια της μαθητείας του στο Ωδείο ο Σαμάρας έδειξε από νωρίς το πιανιστικό ταλέντο του, συμμετέχοντας σε μαθητικές και δημόσιες συναυλίες, αλλά επιπλέον δημιούργησε και τις πρώτες συνθέσεις του στο πιάνο και στο μουσικό θέατρο. Το 1881 η μαθητεία του στο Ωδείο και το αναμφισβήτητο ταλέντο του τον έφεραν στο Παρίσι, όπου, μαζί με άλλους ταλαντούχους αποφοίτους του αθηναϊκού μουσικού ιδρύματος, συνέχισε τις σπουδές του και τη διεθνή πλέον καριέρα του.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Flisvos Seaside Cafe Restaurant

Μονή Βλαχερνών Ποντικονήσι

Δείτε live

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Corfuland News