Τι παίζει Σήμερα

Έκθεση Χαρακτικής «Φώτης Βάρθης, Χαρακτική Παραμυθία», Εγκαίνια 08/03/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3452

jeventimage

Έκθεση Χαρακτικής

“ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΘΗΣ, Χαρακτική Παραμυθία”

 

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, εγκαινιάζεται στην “Αίθουσα Τέχνης” της “Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας” η έκθεση χαρακτικής του κ. Φώτη Βάρθη με τίτλο “ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΘΗΣ, Χαρακτική Παραμυθία“.

Η ενότητα των έργων που εκτίθενται εδώ για πρώτη φορά στο κερκυραϊκό κοινό, έχει σκοπό να παρουσιάσει την εκφραστική δύναμη της χαρακτικής μέσω της ξυλογραφίας. Με ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο τρόπο, επιλέγονται θέματα με αναφορά στις λαϊκές μας διηγήσεις που ξεδιπλώνουν εμπρός μας ένα ιδιαίτερο, σύγχρονο ταξίδι εικόνων, στον πολύ οικείο και μαγευτικό κόσμο της λαϊκής μας παράδοσης. Έργα μεγάλων διαστάσεων, σκιότυπα με δύο μήτρες, χάραξη σε όρθιο ξύλο, η χρήση της χαρακτικής στην παραγωγή αυθεντικών βιβλίων, αποκαλύπτουν ένα μέρος των δυνατοτήτων της τέχνης αυτής.

 

Στοχεύοντας στην καλύτερη γνωριμία του φιλότεχνου κοινού με την χαρακτική, παρουσιάζονται επίσης οι μήτρες καθώς και τα εργαλεία του καλλιτέχνη.

Τα έργα του θα φιλοξενηθούν στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας από την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2017 έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

 

Βιογραφικό

Ο Φώτης Βάρθης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, με καταγωγή απ' την Κέρκυρα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην γραφιστική και εισάχθηκε κατόπιν εξετάσεων το 2009 στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Αποφοίτησε με Άριστα από το Ά εργ. χαρακτικής το 2015 με καθηγητή τον κ. Γ. Γουρζή, έχοντας παρακολουθήσει 4 χρόνια και στο Γ' εργ. ζωγραφικής.
Το 2012 παρακολουθεί σεμινάρια βυζαντινής βιβλιοδεσίας στο καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο του κ. Μ. Λέγγα στο πλαίσιο του προγράμματος STUDITE. Το έργο του επιλέγεται μεταξύ των τριών που εκπροσώπησαν την συμμετοχή της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκές εκθέσεις. Στην Ελλάδα η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Το 2014 έργο του επιλέγεται να συμμετάσχει στην 7η Μπιενάλλε φοιτητών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Το 2015 παίρνει μέρος σε ομιλία σχετικά με την νεοβυζαντινή ζωγραφική με τίτλο “Η ψυχανάλυση συναντά την τέχνη” στο Ίδρυμα Αγγέλου & Λητώς Κατακουζηνού μεταξύ διακεκριμένων εικαστικών όπως ο  Δ. Χατζηαποστόλου και oΣ. Σκλήρης.
Το 2016 το αυθεντικό βιβλίο του “Η Ρομφαία της Αυγής” επιλέγεται μεταξύ έργων καταξιωμένων χαρακτών, για να πάρει μέρος στην έκθεση 100 χρόνων νεοελληνικής χαρακτικής στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κων/πολη της συλλογής της Π. Κολλιαλή.
Έργα του έχουν επιλεγεί σε άρθρα περιοδικών και εφημερίδων σχετικά με την νεοελληνική χαρακτική τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και αναφορές έχουν γίνει στο προσωπικό του έργο αντίστοιχα.

 

Εγκαίνια έκθεσης:                                Τετάρτη 08/03/2017, ώρα 19:00

                                                                        Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού)

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:        Καθημερινά, 10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών)

Στοιχεία επικοινωνίας:                     26610-48690, pinakcrf1@gmail.com

Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
+302661048690
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Flisvos Seaside Cafe Restaurant

Μονή Βλαχερνών Ποντικονήσι

Δείτε live

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Corfuland News