2871.jpg

2871.jpg

2867.jpg

2867.jpg

2868.jpg

2868.jpg

2869.jpg

2869.jpg

2872.jpg

2872.jpg

Ό,τι αγαπώ

Εμφανίσεις: 10438
Όνομα
Ό,τι αγαπώ
Τύπος
Ό,τι αγαπώ
Διεύθυνση
Εθν.Παλ/τσας περιοχή Αλυκές Ποταμού
Περιοχή
Εθν.Παλ/τσας περιοχή Αλυκές Ποταμού
Τηλ
+302661027364
E-mail
Find Us

Ό,τι αγαπώ

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης «ότι αγαπώ», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Σκοπός του ήταν και παραμένει να γίνει ένα κέντρο μακριά από απαρχαιωμένες και στερεότυπες δομές που κυριαρχούν ακόμη και σήμερα. Είναι ένα κέντρο που έχει σαν αρχές:

Την μοναδικότητα της ιδιοσυγκρασίας και του χαρακτήρα του κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Η εξέλιξη του παιδιού είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που αφορά την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση των παιδιών με τους παιδαγωγούς, την οικογένεια και μεταξύ τους.

To “ό,τι αγαπώ” παρέχει ολοκληρωμένη παιδαγωγική κάλυψη, υποδεχόμενο το παιδί σας και φροντίζοντάς το από βρέφος και καλύπτοντάς το μέχρι το -αδειοδοτημένο από το Υπ. Παιδείας- Νηπιαγωγείο, οπότε και το παραδίδει, κατάλληλα προετοιμασμένο, ώστε να συνεχίσει στο Δημοτικό.

Παράλληλα, στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης (ΚΔΑΠ) «ό,τι αγαπώ» τα παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας. Ένας ζεστός, άρτια εξοπλισμένος χώρος δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας και σχολικής ηλικίας, ειδικά διαμορφωμένος σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, σύγχρονος, βασισμένος στις επιστημονικές προσεγγίσεις των σύγχρονων παιδαγωγών. Όλοι οι χώροι είναι μεγάλοι, αισθητικά άρτιοι, φωτεινοί, διαμορφωμένοι ειδικά για χρήση από παιδιά και εξοπλισμένοι με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό και ερεθίσματα για γνώση.

Σκοπός μας: Κύριος στόχος του ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» είναι τα παιδιά να απολαμβάνουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας, προσφέροντας τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού.

Για τον σκοπό αυτό επικεντρωνόμαστε σε τέσσερις πυλώνες δραστηριοτήτων:

1. Απογευματινή μελέτη/Ενισχυτική διδασκαλία. (Προετοιμασία μαθημάτων σχολείου επόμενης ημέρας) – φιλαναγνωσία. Σκοπός είναι να καθοδηγήσουμε το παιδί ώστε να μάθει να κάνει μόνο του τα μαθήματά του και να δεχτεί βοήθεια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Εμείς δείχνουμε το δρόμο- το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

2. Γυμναστική/Αθλητισμό, στο πλήρως εξοπλισμένο παιδικό γυμναστήριό μας «φιλία». Σκοπός είναι να εισάγουμε τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα - τη χαρά και το παιχνίδι! Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το χάντμπολ, ταχύτητες, άλμα σε μήκος και εμπόδια, με πολύ αγάπη και σεβασμό γενικότερα στις βασικές αρχές άθλησης και αθλημάτων. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτές να εντοπίζουν την αθλητική κλίση των παιδιών και τα ταλέντα τους. Τα παιδιά χωρίζονται ηλικιακά μέσα από τα διαφορετικά προγράμματα αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία, χτίζοντας παράλληλα υγιές μυαλό και σώμα και συμμετέχουν επίσης σε διάφορες άλλες δραστηριότητες.

3. Εικαστικά - Εργαστήρι Εικαστικών “Ο κόσμος της τέχνης” 

Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους ν’ αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Μέσα από την ανάλυση και τη δημιουργία της εικόνας η εικαστική αγωγή αφυπνίζει και καλλιεργεί δημιουργικότητα και κριτικό τρόπο προσέγγισης της ζωής και της γνώσης. Παράλληλα, η δημιουργική διαδικασία της τέχνης έχει σημαντικά οφέλη και για την υγιή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού. Είναι μια θεραπευτική, ζωογόνα και ισχυρή μορφή επικοινωνίας. Προάγει την αυτοεκτίμηση, μέσα απ’ την ανάδειξη προσωπικών δεξιοτήτων, την αυτοέκφραση και καλλιεργεί τα συναισθήματα, την αντίληψη και τη φαντασία. Η διδασκαλία του μαθήματος των Εικαστικών προσαρμόζεται στις ανάγκες και το επίπεδο του κάθε μαθητή. Οι μαθητές αποκτούν γνώση των βασικών εργαλείων του σχεδίου και της ζωγραφικής, ώστε στη συνέχεια να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες τεχνικές και να ανακαλύψουν τον πολυποίκιλο κόσμο της τέχνης. Ο κάθε μαθητής υποστηρίζεται διδακτικά με τη σταδιακή εισαγωγή του στη θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, ώστε να αναπτύξει τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης. Το μάθημα της Εικαστικής Αγωγής έχει επίσης ως σκοπό τη σφαιρική αντιμετώπιση των εικαστικών δραστηριοτήτων του παιδιού από τη νηπιακή ως την εφηβική ηλικία. Ο μαθητής θα γνωρίσει και θ’ απολαύσει τις εικαστικές τέχνες μέσα από ισόρροπες δραστηριότητες τόσο έρευνας και δημιουργίας έργων, όσο γνώσεων και κατανόησης, ώστε να καλλιεργηθεί ως δημιουργός και ως φιλότεχνος θεατής. Τη δράση «Εργαστήρι Εικαστικών» αναλαμβάνει εικαστικός, αριστούχος απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

4. Θεατρικοί κύκλοι (θεατρική αγωγή για παιδιά Δημοτικού) 

Με σεβασμό προς τις ανάγκες των μικρών μας φίλων, η ομάδα του «ό,τι αγαπώ» ετοίμασε από φέτος και σας προτείνει την καινούργια του δράση «Θεατρικοί κύκλοι» με την ηθοποιό/σκηνοθέτη Ναταλία Καποδίστρια. Το Θέατρο θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γενικής παιδείας του παιδιού, καθώς το βοηθάει να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου της διά βίου μάθησης. Μέσα από ποικίλες ασκήσεις ομαδικών και ατομικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών, το παιδί ενεργοποιεί την κριτική του σκέψη και κατανοεί ουσιαστικά την προσωπική και συλλογική του ταυτότητα. Στόχος της δράσης «Θεατρικοί κύκλοι» είναι να εμπνεύσει και να καλλιεργήσει στο παιδί αυτοπεποίθηση στην χρήση του προφορικού και τουγραπτού λόγου, με εργαλεία την νοητική και αισθησιακή του μνήμη, την γλώσσα του σώματός του και την συν –κίνησή του προς τον περιβάλλοντα χώρο του. Από φέτος το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «ό,τι αγαπώ» εκκινεί στην πορεία δημιουργίας μιας ομάδας που θα αναπτύξει μια κοινή γλώσσα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής φαντασίας. Μιας ομάδας που θα μπορέσει να αναμετρηθεί με τους όρους της δραματικής τέχνης, με «ακονισμένα» τα εργαλεία της στην υποκριτική. 

Οικογένειες, δικαιούχοι voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ δωρεάν με χρήση του voucher!

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης “ό,τι αγαπώ” λειτουργεί με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω. “ό,τι αγαπώ” λοιπόν, «Επειδή μια καλή αρχή δεν τελειώνει ποτέ»!

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips