Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα

Τα μπάνια τ’ Αλέκου: σημείο συνάντησης και παραθερισμού των ευγενών της πόλης

Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας με θέα το Παλαιό Φρούριο για πολλές δεκαετίες οι ντόπιοι κυρίως επιλέγουν να απολαύσουν ένα ευχάριστο διάλλειμα δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για την παραλία στο Φαληράκι που αποκαλείται «τα μπάνια τ’ Αλέκου». 

Καθόλου τυχαία η ονομασία αυτή μιας και κάποτε στο σημείο αυτό λειτουργούσε η ομώνυμη καντίνα. Ο Αλέκος ήταν ο ιδιοκτήτης της για πολλά χρόνια. Στην καντίνα του οι ντόπιοι πάντα έβρισκαν παγωτά και αναψυκτικά. Ακόμα, λειτουργούσε και ως χώρος αναψυχής καθώς εκεί υπήρχε ξύλινο ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο και ηλεκτρονικά παιχνίδια. 

Τα μπάνια τ’ Αλέκου: σημείο συνάντησης και παραθερισμού των ευγενών της πόλης

Το Φαληράκι ήταν τόπος συνάντησης και παραθερισμού των ευγενών της πόλης. Μέσω της παλιάς σιδερένιας σκάλας κατέβαιναν στην παραλία από τον Κήπο του Λαού.

Μικρό μέρος της παραλίας αμμώδες με μια μεγάλη προβλήτα για ηλιοθεραπεία και βουτιές αλλά με προσοχή λόγω των κυμάτων από την πλεύση πλοίων.

Τα «μπάνια τ’ Αλέκου» τα προτιμούν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι τουρίστες. Εκεί μπορούν  να απολαύσουν μετά το κολύμπι  ένα παγωμένο καφέ ή ένα ποτό στις καφετέριες σε έναν όμορφο πλακοστρωμένο χώρο. 

Αξίζει κάποιος να κάνει το μπάνιο στο Φαληράκι κυρίως για τη θέα που απολαμβάνει. Το καταπράσινο νησί του Βίδο, το Παλαιό Φρούριο και η πίσω πλευρά του παλατιού των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. Επίσης, το Φαληράκι είναι μια ιδανική επιλογή για μια βόλτα και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News