Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Έλληνας κροίσος, Αριστοτέλης Ωνάσης και η σχέση του με την Κέρκυρα

Η σχέση της οικογένειας Ωνάση με την Κέρκυρα είναι ιδιαίτερη και έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία. Αγάπησαν, διασκέδασαν, έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα για πολλές δεκαετίες.

Ο Έλληνας κροίσος, Αριστοτέλης Ωνάσης και η σχέση του με την Κέρκυρα

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όταν ο Γεράσιμος Πατρονικόλας, γιατρός και επιχειρηματίας, σύζυγος της ετεροθαλούς αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρόης μαγεύτηκε από  τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας της περιοχής Μωραΐτικα στην Κέρκυρα. Τότε, πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή. Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Miramare έγιναν από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Έλληνας κροίσος, Αριστοτέλης Ωνάσης και η σχέση του με την Κέρκυρα

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το εντυπωσιακό θέρετρο προσέλκυσε τους γαλαζοαίματους, διάσημους τραγουδιστές, πολιτικούς και δισεκατομμυριούχους της εποχής.

Εκεί στην ιδιωτική του παραλία, ο πιο διάσημος “ κροίσος” του 20ου αιώνα, Αριστοτέλης Ωνάσης απολάμβανε το ψάρεμα ενώ η Τζάκι Κένεντι Ωνάση την ηλιοθεραπεία της.

Ο Έλληνας κροίσος, Αριστοτέλης Ωνάσης και η σχέση του με την Κέρκυρα

Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση αγαπούσε ιδιαίτερα την Κέρκυρα λόγω των διαφορετικών  στοιχείων (Βρετανικά, Βενετικά, Γαλλικά)  που “ κληρονόμησε” από τους διάφορους κατακτητές που πέρασαν. Επίσης, της άρεσε πολύ η ανάβαση στο βουνό του Παντοκράτορα ενώ υπάρχουν φωτογραφίες της να φορά την παραδοσιακή κερκυραϊκή ενδυμασία και να επισκέπτεται τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. 

Λάτρης της Κέρκυρας ήταν και η κόρη του μεγιστάνα, Χριστίνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ψώνιζε αρκετά συχνά από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης επιλέγοντας πανάκριβα δώρα για την ίδια και τους φίλους της.  Οι φίλοι της έμεναν έκπληκτοι από τις επιταγές που υπέγραφε με τα μεγάλα ποσά  στο κοσμηματοπωλείο.  Έπειτα δεν έχανε την ευκαιρία να κάνει τη βόλτα της στο Λιστόν.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης  

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News