Τι παίζει Σήμερα

Συμμετοχή Σόφης Μουτάφη του Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Έκθεση «Αρχεία Ονείρου»

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 262

jeventimage

Συμμετοχή της απόφοιτης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Σόφης Μουτάφη, στην Έκθεση "Αρχεία Ονείρου" στο Πλαίσιο του Inspire Project 2020 στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή της απόφοιτης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σόφης Μουτάφη, με το έργο "līmen, meaning "a threshold"", στην έκθεση "Αρχεία Ονείρου" που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Inspire Project 2020 στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης (βλ. https://www.momus.gr/exhibition/inspire_2020). 

Φωτογραφία και βιντεοσκόπηση: Στέφανος Τσακίρης

Λίγα λόγια για το έργο:

"Το έργο "līmen, meaning "a threshold"" αποτελείται από ένα βίντεο και μία φωτογραφία τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο θεατής να τα βλέπει πανοραμικά. Και στις δύο περιπτώσεις το σώμα παίρνει τη θέση πηγής (στην προκειμένη περίπτωση ένα συντριβάνι). Ισορροπώντας ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, στο στατικό και το τρεχούμενο, δίνεται η μεταμόρφωση του σώματος. Το σώμα παύει να είναι απλώς ένα σώμα και μετατρέπεται σε πηγή.
Το "līmen" αναφέρεται στη θεωρία του "liminality" (μετάβαση/κατώφλι) του Victor Turner, ο οποίος μελέτησε τις διαβατήριες τελετουργίες."

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News