Τι παίζει Σήμερα

Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας, έως 31/10/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1578

jeventimage

Συνεχίζονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019 οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-20

στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κέρκυρας ανακοινώνει πως οι εγγραφές για την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην έδρα του ΣΔΕ Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, κτήριο 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας), κάθε απόγευμα από 18:00 μέχρι 20:00. Πληροφορίες στο τηλ. 2661044997, την ιστοσελίδα του σχολείου http://blogs.sch.gr/sdekerk/και στο email: mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr.

Το ΣΔΕ είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσες/οι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.

Τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας πραγματοποιούνται στην πόλη της Κέρκυρας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, πίσω από το Ψυχιατρείο). Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο (μόνο 8 μαθήματα), τη διδακτική μεθοδολογία (απουσία προκαθορισμένης ύλης και εξετάσεων) και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων (περιγραφική 2 φορές το έτος), είναι, δε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενήλικων εκπαιδευόμενων. Επιπλέον παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Σύμβουλο Ψυχολόγο, οι οποίοι υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους σε εβδομαδιαία βάση, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η μετακίνηση για τη φοίτηση στο ΣΔΕ είναι δωρεάν, τόσο με το αστικό όσο και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, με χρήση μαθητικού δελτίου που παρέχει το Σχολείο. Επιπλέον, το Σχολείο χορηγεί βεβαίωση φοίτησης για αναβολή στράτευσης.

Πληροφορίες: 26610-44997, καθημερινά 6-8μμ.

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News