Τι παίζει Σήμερα

Διαλέξεις και Αναγόρευση της Dr. Christine Kyprianides στην Ιόνιο Ακαδημία, έως 14/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1030

jeventimage

Σεμινάρια-Διαλέξεις και Αναγόρευση της Dr. Christine Kyprianides σε Επίτιμη Διδάκτορα του ΤΜΣ

 

Το μοναδικό ελληνικό όνομα που μεσουρανεί από τη δεκαετία του '80 στη διεθνή δισκογραφία παλαιάς μουσικής, η Ελληνοαμερικανή Dr. Christine Kyprianides θα επισκεφτεί το διάστημα 27 Οκτωβρίου-14 Νοεμβρίου το Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου.Η Dr. Christine Kyprianides (βιολοντσέλο μπαρόκ & βιόλα ντα γκάμπα) θα πραγματοποιήσει σεμινάρια και διαλέξεις για τους φοιτητές του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και συναυλίες σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα και Αθήνα. Στις συναυλίες η κορυφαία μουσικός θα συμπράξει μαζί με τον αν. καθηγητή του Τ.Μ.Σ. Γιάννη Τουλή (βιόλα ντα γκάμπα) και την επ. Καθηγήτρια Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο).Κατά την παραμονή της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Dr. Christine Kyprianides θα αναγορευτεί επίτιμη διδάκτορας του Τ.Μ.Σ. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 στην αίθουσα τελετών της Ιονίου ΑκαδημίαςΗ συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την πρώτη δράση της πρωτοβουλίας “ΝΟΣΤΟΣ” του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η πρωτοβουλία “ΝΟΣΤΟΣ” στοχεύει στην επανασύνδεση με την μητροπολιτική Ελλάδα μέσω του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου τόσο των Ελλήνων ομογενών που διαπρέπουν στη μουσική σε ακαδημαϊκό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο στο εξωτερικό, όσο και στους νέους ταλαντούχους Έλληνες ομογενείς, παρέχοντάς τους κίνητρα προκειμένου να σπουδάσουν στο Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Dr. Kyprianides επισκέπτεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, στα πλαίσια του προγράμματος “Fulbright Specialists”. Βιογραφικό σημείωμα της Dr. Christine Kyprianides: 

Σπούδασε βιολοντσέλο, μπαρόκ βιολοντσέλο και βιόλα ντα γκάμπα στα πανεπιστήμια: Johns Hopkins University - Conservatory of Music, New England Conservatory of Music, Royal Conservatory of Music – Brussels και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Indiana University Jacobs School of Music. 

Έχει διδάξει σε σημαντικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ευρώπη Λατινική Αμερική και Η.Π.Α. και υπήρξε μέλος γνωστών συμφωνικών ορχηστρών όπως: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αμβέρσας, Συμφωνικής Ορχήστρας της Βελγικής Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Aspen, κ.α. 

Συνεργάστηκε τα κορυφαία σύνολα παλαιάς μουσικής Musica Antiqua Köln, Les Nation, Indianapolis Baroque Orchestra, Huelgas Ensemble, Les Arts Florissants, κ.α. 

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει περί τους 70 δίσκους για τις εταιρείες Deutsche Grammophon, EMI, Sony, Harmonia Mundi, Capriccio, Virgin Classics, Globe, κ.α. 

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητά, έχει έναν μεγάλο αριθμό μουσικολογικών δημοσιεύσεων που αφορούν την παλαιά μουσική. 

Ημερολόγιο συναυλιών της Dr. Christine Kyprianides:
Πέμπτη 02 Νοεμβρίου: Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (μόνο για τους μαθητές του σχολείου)
Παρασκευή 03 Νοεμβρίου, 19:30: Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
Κυριακή 05 Νοεμβρίου, 19:30: Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, Ιωάννινα
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 20:00: Καθολικός Ναός (Duomo) Αγ. Ιακώβου & Χριστοφόρου, Κέρκυρα
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 20:30: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Resort & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News