Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σεμινάριο Οινογνωσίας «Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του Κρασιού!», 19/11/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1666

jeventimage

Ένα σεμινάριο… “Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του Κρασιού!”

Η “Parivaar” σε συνεργασία με την “JOY Wine & Spirits Consultants” παρουσιάζει  ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης! Μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού μέσω ενός σεμιναρίου εισαγωγής στις βασικές αρχές του κρασιού. 

Εισηγητής Σεμιναρίου:
Βασίλης Παπαδόπουλος (sommelier – consultant) 

Ημερομηνία& Ώρες Διεξαγωγής: 
Κυριακή 19 Νοέμβριου 2017 (12:00 – 20:00) συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 40 λεπτών

Χώρος Διεξαγωγής: 
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας ΙΟΚ Corfu Sailing Club (Κέρκυρα) 

Το σεμινάριο είναι δομημένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές «οινόφιλους» όσο και σε επαγγελματίες του χώρου.

• Καταναλωτές ǀΟινόφιλοι

Οι οινόφιλοι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κρασί ή να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις τους για αυτό. Το κρασί είναι παρέα, είναι διασκέδαση, είναι γεύσεις και αρώματα. Γνωρίστε το με τρόπο ώστε να το διαχειριστείτε προς όφελος σας με περισσότερη εμπειρία τόσο στο σπίτι όσο και στο εστιατόριο - bar. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση γύρω από τα οινικά δεδομένα και κάντε την καθημερινότητά σας πιο απολαυστική!

• Επιχειρήσεις: εστιατόρια ǀ ξενοδοχεία ǀ bar ǀ wine bar ǀ 

Οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν στην επιχείρησή τους το κρασί σε σημείο αναφοράς οινικού πολιτισμού, πανίσχυρο «εργαλείο» μάρκετινγκ και πολυσύνθετο «όπλο» κερδοφορίας. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας μέσω του σεμιναρίου και δημιουργήστε τις απαιτούμενες ποιοτικές «γέφυρες» που απαιτούνται μεταξύ εσάς και του πελάτη σας. Μόνον αν το προσωπικό σας γνωρίζει αληθινά το προϊόν της επιχείρησής σας θα μπορέσει να δημιουργήσει πραγματικές πωλήσεις του. Αναβαθμίσετε την εξυπηρέτησή και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Συντηρήστε, αποθηκεύστε, διαχειριστείτε και σερβίρετε με τεχνογνωσία το προϊόν σας για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Ισχυροποιήστε το brandname της επιχείρησής σας και μεγαλώστε το πελατολόγιο σας. Ρωτήστε μας για τις ειδικές προσφορές – πακέτα για το προσωπικό σας.


• Εργαζόμενοι: σερβιτόροι ǀF&Bǀ bartendersǀ baristas ǀ chef

Οι εργαζόμενοι στον χώρο έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πραγματική τεχνογνωσία πάνω στο κρασί ενδυναμώνοντας το βιογραφικό τους ως επαγγελματίες του χώρου. Ανοίξτε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στο τομέα της οινοχοΐας και ακολουθήστε το σύγχρονο, δημιουργικό και συνεχώς εξελισσόμενο επάγγελμα του Sommelier.

Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα μέσα από μια οκτάωρη διαδρομή γνώσης, απόλαυσης και διασκέδασης!

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

• Τι είναι κρασί
• Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας
• Νομοθεσία Ελληνικών Οίνων
• Κύριες 20 Ελληνικές Λευκές Ποικιλίες 
• Ασύρτικο
• Μοσχοφίλερο
• Μαλαγουζιά
• Κύριες 20 Ελληνικές Ερυθρές Ποικιλίες 
• Αγιωργήτικο
• Ξινόμαυρο
• Κύριες Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος 
• Κύριες Οινοπαραγωγικές Χώρες του Κόσμου
• Παλαιός & Νέος Κόσμος
• Κύριες 15 διεθνής λευκές ποικιλίες 
• Chardonnay
• Sauvignon Blanc
• Κύριες 15 διεθνής ερυθρές ποικιλίες
• Cabernet Sauvignon 
• Merlot
• Syrah
• Pinot Noir
• Νομοθεσία Οίνων Γαλλίας
• Νομοθεσία Οίνων Ιταλίας 
• Οι Φιάλες του Κρασιού
• Πώματα Κρασιού
• Η Ιδανική Κάβα
• Συντήρηση & Παλαίωση
• Τα ποτήρια του Κρασιού
• Κατηγοριοποίηση Κρασιών
• Τύποι & Στυλ Οίνου
• Οι Προτεραιότητες στο Σερβίρισμα
• Θερμοκρασίες Σερβιρίσματος 
• Το Άνοιγμα της Φιάλης
• Το Σερβίρισμα των Κρασιών 
• Μετάγγιση – Decanting 
• Το ίζημα στο Κρασί
• Η Ανοιχτή Φιάλη
• Η Λίστα Κρασιών – Wine List
• Στο Εστιατόριο – Bar
• Σφάλματα στο Κρασί
• Τα Θειώδη στο Κρασί
• Η Χρονιά – Σοδειά του Κρασιού
• Γνωρίζετε ότι…
• Συχνές Ερωτήσεις
• Κρασί και Θερμίδες
• Αρμονία Φαγητού Κρασιού 
• Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
• Επαγγελματική Δοκιμή Γευσιγνωσίας 5 διαφορετικών Κρασιών
• Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές
• Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίου



Για κρατήσεις, δηλώσεις συμμετοχής & περισσότερες πληροφορίες και ειδικά πακέτα συμμετοχών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο: 6945120316 (Κωστής) 
e-mail: Parivaar.k.e@gmail.com 

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.



Βασίλης Παπαδόπουλος – Sommelier • Consultant

O sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος γεννημένος το 1978 στις Η.Π.Α. διαθέτει περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στο οινικό χώρο. 

Επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων έχει υπηρετήσει το κρασί με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους – σάλα του εστιατορίου, winebar, κάβα, σύμβουλος, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος κ.α. 

Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σπουδαιότερα εστιατόρια της χώρας διοργανώνοντας παράλληλα πολλές γευσιγνωστικές βραδιές κρασιού με πολλούς από τους σημαντικότερους οινοπαραγωγούς του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα. 

Ως Ιδρυτής και Πρόεδρος μη κερδοσκοπικού wineclub με περισσότερα από 400 ενεργά μέλη βοήθησε ενεργά στην ανάδειξη της οινικής παιδείας στη χώρα με πολυάριθμες επιτυχημένες οινικές δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες και δράσεις οινικού τουρισμού.

Προσκαλείται συχνά να λάβει μέρος σε γευσιγνωσίες κριτικής κρασιών ενώ το 2009 επιλέχθηκε μαζί με 18 άλλους sommelier από διαφορετικές χώρες για να εκπροσωπήσει ως Έλληνας Οινοχόος με άρθρα κριτικής ελληνικών οίνων σε website του εξωτερικού. Σήμερα εργάζεται ως HeadSommelier στο Monkwinebar – restaurant και ως επίσημος συνεργάτης στην JOYConsultants.

Αγαπημένοτου moto: Lots of so called “wine experts” confuse elegance with snobbery…

 

Με την υποστήριξη του

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 19.04.24
  2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 19.04.24
  3. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου από την Greenmotion 19.04.24
  4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 19.04.24
  5. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.04.24
  6. Ζητείται πωλητής/τρια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο 19.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 19.04.24
  8. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  9. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
  10. Ζητείται πωλήτρια από το Nostos Delissimo στο κέντρο 19.04.24
  11. Ζητείται barista από καφετέρια στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  12. Ζητείται πιανίστας 19.04.24
  13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 19.04.24
  15. Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 19.04.24
  16. Ζητείται chef από beach bar 19.04.24
  17. Ζητείται τεχνολόγος τροφίμων 19.04.24
  18. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου 19.04.24
  19. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 19.04.24
  20. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.04.24
  21. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 19.04.24
  22. Ζητείται ψήστης 19.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από το Imabari Corfu 19.04.24
  24. Ζητείται υπάλληλος από τα οπτικά Ζερβόπουλος 19.04.24
  25. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 19.04.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 19.04.24
  27. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 19.04.24
  28. Ζητείται Β μάγειρας και βοηθός μάγειρα στην νότια Κέρκυρα 19.04.24
  29. Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa 19.04.24
  30. Ζητούνται αισθητικοί και κομμωτές/τριες από εταιρεία καλλυντικών 19.04.24

Corfuland News