Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αναβάλλεται το Συνέδριο Επτανησιακής Μουσικής για τον Οκτώβριο 2020

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 256

jeventimage

Για το φθινόπωρο του επόμενου έτους αποφάσισε η Χορωδία Κέρκυρας να αναβάλλει το προγραμματισμένο για τον Οκτώβρη Συνέδριο Επτανησιακής Μουσικής. Το Δ.Σ της Χορωδίας σημειώνει: «Η Χορωδία Κέρκυρας φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της. Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της επετείου η Χορωδία Κέρκυρας είχε προγραμματίσει διάφορες δράσεις, για τις οποίες είχε ενημερώσει τους Κερκυραίους συμπολίτες μας με δελτίο τύπου την 4η Φεβρουαρίου 2020. Μεταξύ των δράσεων αυτών πρωτεύουσα θέση είχε η διοργάνωση «Συνεδρίου Επτανησιακής Μουσικής» το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου 2020. Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζήσαμε την πρωτόγνωρη και πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο σε επίπεδο υγειονομικό, όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας και κανονικότητας στην ζωή μας.

 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η εμπειρία αυτή να αποτελέσει ένα δυσάρεστο παρελθόν και να συνεχισθεί η προσωπική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή μας κανονικά.

 

Η Χορωδία Κέρκυρας λαμβάνοντας υπόψη της τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επίπεδο που έχει σχέση με τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτόν, εκτιμά ότι οι συνθήκες αυτές είναι άκρως διαταραγμένες και απέχουν πολύ από την κανονικότητα, η οποία θα επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή ενός Συνεδρίου, όπως αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Συγκεκριμένα οι περιορισμοί στις απρόσκοπτες μετακινήσεις, η θέσπιση μέτρων αποστασιοποιήσεως μεταξύ των ανθρώπων, η αδυναμία συμμετοχής πολιτιστικών φορέων από την Κέρκυρα και από τα άλλα Νησιά στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι μεγάλες και δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία, αλλά και η ανασφάλεια όσον αφορά τις υγειονομικές εξελίξεις το φθινόπωρο, μας οδήγησαν στην απόφαση ότι είναι σκόπιμο, αλλά και ωφέλιμο, να αναβληθεί η πραγματοποίηση του Συνεδρίου Επτανησιακής Μουσικής για το φθινόπωρο του επόμενου έτους 2021.

 

Πιστεύουμε ότι πραγματικά θα αδικούσαμε το Συνέδριο καθ΄ εαυτό, τους Εισηγητές και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους για την Επτανησιακή Μουσική, αλλά και τα μουσικά σύνολα που θα συμμετείχαν στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αν διεξαγόταν το Συνέδριο υπό τις παρούσες και τις προβλεπόμενες για το φθινόπωρο συνθήκες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν ευνοούν την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων τέτοιου βεληνεκούς».

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News