Τι παίζει Σήμερα

Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Κινηματογράφο, 13/02/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 673

jeventimage

Φώτα, κάμερες, δράση!

Ενημερωτική εκδήλωση για τον κινηματογράφο από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day) στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου CIAK(“Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema”). Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου (Αμφιθέατρο 1, Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα), θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου (Greece-Italy Memory Call, διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για σύνταξη και επεξεργασία σεναρίου κλπ).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος θα μιλήσει για την σύγχρονη πραγματικότητα στον χώρο της σκηνοθεσίας υπό το πρίσμα των νέων σκηνοθετών. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα CIAKτο οποίο χρηατοδοτείται με ποσό της τάξης των 900.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy Programme2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης του οπτικοακουστικού τομέα με τις ελληνικές περιφέρειες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό (Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου), μέσα από στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, χρηματοδότηση παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και οργανωμένες δράσεις προβολής (φεστιβάλ) ανά περιφέρεια. Η ενίσχυση αυτή, βάσει των αντικειμενικών στόχων του έργου θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, αλλά και στον τουρισμό.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα CIAKδιά του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, έχοντας αναλάβει ως βασική αρμοδιότητα τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2019. Οι υπόλοιποι εταίροι από την Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ από την Ιταλία προέρχεται ο επικεφαλής εταίρος του έργου Foundation Apulia Film Commission.

Το Πρόγραμμα Interreg VA Greece-Italyείναι ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τα δημόσια ιδρύματα και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών της ζωής. Στρατηγικά, το πρόγραμμα θα ενισχύσει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, όπως η μπλε ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγροτική βιομηχανία τροφίμων και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες. Το πρόγραμμα Interreg V-AΕλλάδας-Ιταλίας στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης από 123 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από τα 2 κράτη μέλη κατά 15% μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

 

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, audiovisual@ionio.gr, τηλ.: 2661087860

Regione Puglia –Communication Officer Interreg V-A Greece-Italy Programme

Carmela Sfregola +39 3493916007 c.sfregola@greece-italy.eu; press@greece-italy.eu

www.greece-italy.eu

   

 

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland News