Τι παίζει Σήμερα

Friday Night Sounds @ Ruelle, 05/06/2020

Ώρα έναρξης: 21:00

Ημερίδα «Το Πέρασμα στην Εφηβεία» και Πρόγραμμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, 12-13/01/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3001

jeventimage

Επιμορφωτική Διημερίδα « Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γονέα, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό και τον έφηβο»

 

Το Σωματείο “για τα παιδιά μας” μετά την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση επιστημονικής  επιμορφωτικής ημερίδας ειδικής αγωγής με τίτλο “Η Πρόκληση της Ανάπτυξης για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή και τον εκπαιδευτικό” το 2017 με την συμμετοχή 12 διακεκριμένων εισηγητών και με πάνω από 300 ενεργούς συμμετέχοντες ιατρούς, γονείς , εκπαιδευτικούς, θεραπευτές,  προχωρά στην διοργάνωση 2ης επιστημονικής επιμορφωτικής Διημερίδας.  Τίτλος της διημερίδας αυτής « Το Πέρασμα στην Εφηβεία για τον γονέα, τον γιατρό, τον θεραπευτή, τον εκπαιδευτικό και τον έφηβο».

 

Στόχος  της  Διημερίδας  η οποία θα διεξαχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Ιστορίας & Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72)την 12η και 13η Ιανουαρίου 2019 στην Κέρκυρα είναι,  η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, η επιμόρφωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών που εμπλέκονται με εφήβους (υγείας – παιδείας) ενώ παράλληλα θα δοθεί «βήμα» στους εφήβους να συμμετάσχουν με κείμενα τους έτσι ώστε να ακουστούν οι δυσκολίες τα όνειρα τους για μια καλύτερη κοινωνία.

 

Η Διημερίδα θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια (workshops) από διακεκριμένους ομιλητές.

 

Πρόγραμμα της Διημερίδας

 

Η παρακολούθηση της Ημερίδας, τόσο των ομιλιών όσο και των εργαστηρίων, είναι δωρεάν. Το Σωματείο “για τα παιδιά μας” που τη διοργανώνει, στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, στις δωρεές των φίλων και στους χορηγούς.

Η Διημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν την ίδια ημέρα, έναρξη εγγραφών  Σάββατο 12 Ιανουαρίου μεταξύ 9:00 και 9:30 στο ισόγειο του κτηρίου ΤΙΣΤ –ΤΑΒΜ (Ιωάννου Θεοτόκη 72) .

Τα εργαστήρια απευθύνονται αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας σε εκπαιδευτικούς και σε εφήβους . Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική με περιορισμένο αριθμό  συμμετεχόντων ανά εργαστήριο που θα βρείτε στην  ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του Σωματείου www.yiatapediamas.gr

Τόσο η παρακολούθηση της διημερίδας όσο και το εργαστήριο εφήβων απαιτούν γονική συναίνεση στην ειδική φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα μας αλλά και στην είσοδο της διημερίδας ή θα την έχουν οι συντονιστές διαφόρων ομάδων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν (πχ σχολές χορού, αθλητικές ομάδες, φροντιστήρια κλπ)

Στην Διημερίδα θα υπάρχουν ευχάριστες επιμορφωτικές δράσεις για τους εφήβους .

Ενδεικτικοί τίτλοι της Διημερίδας:

 

 • Το Πέρασμα στην Εφηβεία
 • Ιατρική και Ψυχική Στήριξη στην Εφηβεία –Εμβόλια -  Έφηβος και Κοινωνία της Κρίσης
 • Διατροφή και Εφηβεία – Διαταραχές - Διαβήτης
 • Διαχείριση των Μαθησιακών και Αναπτυξιακών Δυσκολιών από γονείς και εκπαιδευτικούς
 • Σεξουαλικότητα των Εφήβων
 • Η φωνή των Εφήβων - Δράσεις
 • Κίνδυνοι και Εφηβεία (Εθισμοί – Εξαρτήσεις - Διαδίκτυο)
 • Εφηβεία και Μορφές Βίας
 • Εφηβεία και Αθλητισμός
 • Ο έφηβος στο σχολείο και στην οικογένεια
 • Επιμόρφωση των νέων για την Οδική Ασφάλεια

 

 

Με αφορμή την επιμόρφωση των εφήβων για την οδική ασφάλεια καθώς και τη γενικότερη ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων μας, η επιχείρηση και χορηγός της Διημερίδας BIKERS & BIKES προσφέρει έκπτωση 15% σε αγορές ειδών αξεσουάρ και οδηγικής ασφάλειας δικύκλου από 02/01/2019 μέχρι και 31/01/2019.

 

Ζητήστε την έκπτωση κατά τις αγορές σας στο κατάστημα BIKERS & BIKES που βρίσκεται στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας στο Σολάρι.

 

Όλες οι λεπτομέρειες για την διημερίδα και η φόρμες έγγραφης στα Εργαστήρια στην σελίδα μας yiatapediamas.gr

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News