Τι παίζει Σήμερα

11η Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών, 10-15/07/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2181

jeventimage

11η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

10-15 Ιουλίου 2018

 

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών διοργανώνονται σε διάφορες μορφές από το 2004, αποτελώντας την κορύφωση των ετήσιων δράσεων του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Φιλοδοξία μας ήταν – και παραμένει – η σύζευξη των σύγχρονων ηχητικών τεχνών με την τεχνολογία αιχμής, ο πειραματισμός στα μέσα και στην αισθητική, η συνύπαρξη του ακαδημαϊκού προτύπου με την παιγνιώδη διάθεση του αυτοσχεδιασμού. Εξού και ο φετινός τίτλος “Playfulness”. Φέτος, η Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών σχεδιάζουν και πάλι τις δράσεις τους γιορτάζοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και τα 70 χρόνια από την γέννηση της musique concrète. Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το σύνολο των δράσεων της Ακαδημίας 2018 προσφέρονται δωρεάν. Το φεστιβάλ αποτελείται από μία σειρά συναυλιών, ομιλιών, παρουσιάσεων και διαφόρων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Ακαδημία, στο Πολύτεχνο και το project “Άδουσες Πόλεις” στον Κήπο του Λαού. Ημερομηνίες: 10-15 Ιουλίου 2018. Είσοδος ελεύθερη. Το κεντρικό project, με τίτλο “Άδουσες πόλεις” διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν στην ακουστική οικολογία, στη σημασία των ήχων της καθημερινής ζωής στο αστικό τοπίο και στη χρήση τους στη μουσική δημιουργία. Ηχοτοπία επιλεγμένων σημείων της παλιάς πόλης της Κέρκυρας θα μεταδίδονται στον Κήπο του Λαού όπου μια ομάδα μουσικών θα συμπράττει μαζί τους. Ταυτόχρονα, ηχοτοπία από Γλασκώβη, Φλωρεντία και Κάλιαρι θα συνυπάρχουν με τα ηχοτοπία της Κέρκυρας δημιουργώντας ένα υβριδικό ηχητικό περιβάλλον.

 

Οι πόλεις μετατρέπονται έτσι σε μουσικούς οργανισμούς και οι περιπατητές τους σε ακροατές του ηχητικού περιβάλλοντος που οι ίδιοι δημιουργούν. (Κυριακή 15/7, 21:00)

 

Πληροφορίες και πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: music.ionio.gr/sonicarts

 

Με την υποστήριξη του

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Παλαιό Φρούριο, Κέρκυρα,
26610 87522, 26610 87524
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News