Τι παίζει Σήμερα

Dj Alex Sax @ Cygnus, 20/01/2019

Ώρα έναρξης: 17:00

Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Ιόνιο Ακαδημία, 18-24/06/2018

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1380

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου

Κέρκυρα 18 - 24 Ιουνίου 2018

Τμήμα Μουσικών Σπουδών | Piano Plus Festival

 

Το Piano Plus Festival σας καλωσορίζει και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά, στη μεγαλύτερη, ετήσια πιανιστική διοργάνωση, το Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου για σπουδαστές ωδείων, φοιτητές ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και νέους πιανίστες. Το φεστιβάλ και τα σεμινάρια υποστηρίζονται καλλιτεχνικά από τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ η διοργάνωση γίνεται από το Piano Plus Festival. Στόχος του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου είναι να φέρει κοντά σημαίνοντες καλλιτέχνες από Ελληνικά και διεθνή μουσικά πανεπιστήμια ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με φοιτητές και πιανίστες από όλο τον κόσμο. Το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου είναι μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό και φυσικά τους συμμετέχοντες. Η μουσική αυτή εβδομάδα είναι γεμάτη από μοναδικές συναυλίες, special events, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της παλαιάς πόλης, εκδρομές στο νησί καθώς και σε γειτονικά νησιά, και φυσικά πολύ διασκέδαση!

Φέτος το Ινστιτούτο τιμούν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες Aleck Karis από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), ο διεθνούς φήμης Claudio Curro Dossi από το Μπολζάνο της Ιταλίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Λάμπης Βασιλειάδης καθώς και οι πιανίστες Ευφροσύνη Κτιστάκη (υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου), Δήμητρα Κοκκινοπούλου και Ανδρέας Ξενόπουλος, διδάκτορες του κολεγίου μουσικής Glenn Korff του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στην Ιόνιο Ακαδημία αναφέρεται παρακάτω:

 

Δευτέρα 18 Ιουνίου | Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

Τρίτη 19 Ιουνίου | Ρεσιτάλ με τον Αμερικανό πιανίστα Aleck Karis

Τετάρτη 20 Ιουνίου | Ρεσιτάλ με τον Ιταλό πιανίστα Claudio Cùrro Dossi

Πέμπτη 21Ιουνίου | Masterclass πιάνου με τους καθηγητές του Ινστιτούτου

Παρασκευή 22 Ιουνίου | Ρεσιτάλ σπουδαστών Θερινού Ινστιτούτου

 

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στις 18:00 στην αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας ​με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 14.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px Helvetica} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p5 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.Apple-tab-span {white-space:pre}

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συμμετοχή στο Θερινό Ινστιτούτο ή σχετικά με τις συναυλίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το φεστιβάλ στο 6945175905

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Rodostamo Hotel & Spa

Κομμένο

Δείτε live

Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfu Holiday Palace

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland News