Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού από διάσημους χορευτές και χορογράφους, έως 05/08/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1054

jeventimage

Δελτίο τύπου

Σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού από διάσημους χορευτές και χορογράφους

στην Κέρκυρα

στα πλαίσια του Φεστιβάλ σύγχρονου χορού “ένα μικρό βήμα”

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα”, που διοργανώνεται από την "Ελεύθερη Πτώση" / free fall, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα, έρχονται στην Κέρκυρα καλλιτέχνες από διάσημες ομάδες σύγχρονου χορού  να παρουσιάσουν δουλειά τους, να χορογραφήσουν και να διδάξουν για το “ένα μικρό βήμα”.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δουλέψουν με ομάδες όπως: Pina Bauch, Sasha Waltz & Guests, Peeping Tom, Les SlovaKs, κρατικό θέατρο Kassel κ.α.


Ενδεικτικά ονόματα χορευτών με διεθνή καριέρα που θα βρεθούν στην Κέρκυρα από τις 24 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και masterclasses, είναι:

 

Anton Lachky, πρώην χορεύτης του Akrham Khan, ιδρυτικό μέλος των Les Slovaks με ραγδαία ανερχόμενη καριέρα και χορογραφίες στην Bienalle της Βενετίας και ομάδες όπως Iceland Dance Company και Gothenburg dance company,

Ο βραβευμένος Johannes Wieland, καλλιτεχνικός διευθυντής του κρατικού θεάτρου στο Κάσσελ, με παρουσιάσεις δουλειάς του σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη,

Eleonore Valere Lachky, πρώην χορεύτρια των Wim Vandekeybus και Sidi Larbi Cherkaoui,

Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας, μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Anton Bruckner του Λίντζ και ιδρυτές της ομάδες free fall, με την οποία περιοδεύουν σ΄ όλη την Ευρώπη,

Jozsef Trefeli και ο Gabor Varga, που έχουν ταξιδέψει σ΄ όλο τον κόσμο με την χορογραφία τους JINX,

Samuel Lefeuvre, πρώην χορευτής των Peeping Tom,

Florencia Demestriπρώην χορεύτρια των Sidi Larbi Cherkaoui και David Zambrano,
Clementine Deluy, χορεύτρια της Pina Bauch και της Sasha Waltz.

Τα σεμινάρια και  masterclasses απευθύνονται σε επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες χορευτές.  Επίσης, σε συνεργασία με το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Λίντζ προσφέρει 2 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του πανεπιστημίου για να συμμετέχουν στα performance projects και στις τεχνικές σύγχρονου χορού.

 

Τέλος, στηρίζοντας τις ερασιτεχνικές σχολές χορού της Κέρκυρας το “ένα μικρό βήμα” δίνει μια υποτροφία σ΄ έναν μαθητή από κάθε σχολή, για να παρακολουθήσει ένα από τα σεμινάρια του. Σε συνεργασία με το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Λίντζ προσφέρει 2 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του πανεπιστημίου για να συμμετέχουν στα performance projects και στις τεχνικές σύγχρονου χορού.

 

Παράλληλα οι κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν χορευτικές παραστάσεις στις 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο enamikrovima@gmail.comενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη σελίδα μας: www.enamikrovima.eu.μας: www.enamikrovima.eu

                                                                                                 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού «ένα μικρό βήμα»

 

H Χριστίνα Μερτζάνη και ο Ευάγγελος Πουλίνας πρωτογνωριστήκανε στιςκοινές τους σπουδές στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2001-2004).

        Η μεγάλη τους αγάπη για το χορό, η κοινή τους αισθητική και το κοινό όραμα για το σύγχρονο χορό τους οδήγησε πολύ σύντομα σε καλλιτεχνικές δράσεις/συνεργασίες με διαρκή έμπνευση και όρεξη.

Παρ' όλο που δεν ζούνε στον ίδιο τόπο, καθώς και οι δύο ταξιδεύουνδιαρκώς σ΄ άλλες χώρες, η κοινή τους επιθυμία τους ωθεί να ανταμώνουν πάντα για να δημιουργούν νέα έργα, να χορεύουν, να διδάσκουν μαζί, και να συνεχίζουν να διοργανώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο "ένα μικρό βήμα"με όλο και περισσότερη θέρμη.

Την Άνοιξη του 2004, έλαβαν βραβείο από το Βρετανικό Συμβούλιο για τοvideo-dance "χωρίς ίχνος" με xορογράφο την Χριστίνα Μερτζάνη και Director τον Ευάγγελο Πουλίνα.

Την επόμενη χρονιά χορογράφησαν και χόρεψαν το έργο site specific"αθηναϊκό σπίτι" με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα «άρθρωσις». Συνέχισαν στην ομάδα V.Void με το έργο «κατά τόπους» (το οποίο επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού).

Η ανάγκη τους να μοιραστούν τα όνειρά τους, τις ιδέες τους και τασυναισθήματά τους μέσω του χορού τους οδήγησε να  ιδρύσουν την ομάδα "ελεύθερη πτώση / free fall" από το 2014. Η ομάδα έχει παρουσιάσει τα έργα "alternative bodies", "μεταμόρφωση", "inside", "singular", "Nexus", "εμπλοκή", "κύβος", "Facebook me", "run away", "I share therefore I am", "The pathology of waiting" και "Stheno" σε φεστιβάλ και θέατρα σε Καναδά, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και Ισπανία.

Η ομάδα αντιπροσωπεύει  το ρίσκο, την ελευθερία, τον φόβο του
αγνώστου, την πληρότητα και "είναι μία στιγμή αιώρησης που μπορεί να οδηγήσει στο απρόσμενο".

Η Χριστίνα και ο Ευάγγελος έχουν εμβαθύνει την διδακτική τουςπρακτική. Τα μαθήματά τους έχουν μεγάλη επιτυχία και διδάσκουν μεμονωμένα και μαζί partnering και τεχνική σύγχρονου χορού σε διάφορα φεστιβάλ ομάδες και σχολές χορού στην Ευρώπη. Ως χορευτές έχουν χορέψει με αξιοσημείωτα ονόματα του σύγχρονου χορού όπως οι: Johannes Wieland, Maxine Doyle, Apostolia Papadamaki, Stella Zannou, Jasmin Vardimon, Wim Vandekeybus. Το 2010 ίδρυσαν η Χριστίνα Μερτζάνη και ο Ευάγγελος Πουλίνας το διεθνές φεστιβάλ χορού «ένα μικρό βήμα» στο όμορφο νησί της Κέρκυρας με σκοπό να φιλοξενήσει καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, καθώς και συμμετέχοντες, για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σύγχρονου χορού συνδυάζοντας έτσι την τέχνη του χορού και διακοπές.

Christina Mertzani and Evangelos Poulinas first met during their studies at the Athens state school of dance (2001-2004). Their love for dance and their common aesthetic and artistic vision
for contemporary dance led them to collaborate, co-create and constantly inspire each other.

Although living in separate countries, and despite their constant traveling they find ways and times to meet, create new work, perform, teach and organise one small step, the International ContemporaryDance Festival, Corfu started in 2010.

In Spring 2004, they received the British Council Award for "without atrace", a dance film choreographed by Christina and under thedirection of Evangelos.The following year they choreographed and performed the site specific"Athenian house" with the dance company "arthrosis", which was greatly received.With the support of the Greek Ministry of Culture, they then created and performed "kata topous" with the company V.Void.

The need to share their dreams, fantasies, thoughts and emotionsthrough dance drove them to establish their company free fall in 2014.Their creations below have been performed in different festivals andvenues in Canada, Greece, Germany, Italy, Spain and Switzerland:"alternative bodies", "metamorfosis", "inside", "singular", "Nexus","mix-up", "cube", "Facebook me", "run away", "I share therefore I am", "The pathology of waiting" and "Stheno".They say: “free fall represents for us, freedom, risk, fulfillment, fear, the unknown, excitement. It is a moment of suspension that canlead to the unexpected.”

Christina and Evangelos have been immersed in their teaching practicesfor years, both individually and together, and are in high demand to teach partnering workshops all over Europe. As performers, some notable names that they have worked for include: Johannes Wieland, Maxine Doyle, Apostolia Papadamaki, Stella Zannou, Jasmin Vardimon, Wim Vandekeybus.

In 2010 they established the international contemporary dance festivalin urban environment "one small step" in Corfu, in an attempt to bring renown artists from all over the world.


      

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε μαζί με όλους τους συντελεστές της σχολής σας στις παραστάσεις του  Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε Αστικό Τοπίο «ένα μικρό βήμα» που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, από τις  24 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, στην πόλη της Κέρκυρας. 

 

Και φέτος το «ένα μικρό βήμα» θα φιλοξενήσει διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους από την Ελλάδα και το Εξωτερικόπου ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο «ένα μικρό βήμα».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων, στις 9 το βράδυ.

 

Επισημαίνουμεότι στόχος του φεστιβάλ παραμένει το συνεχές άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία όχι μόνο σε επίπεδο θέασης, αλλά και συμμέτοχης στα σεμινάρια. Γι΄ αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων της διοργάνωσης,  σεμινάρια που δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες χορευτές, αλλά και σε ερασιτέχνες μαθητές σχολών και studio.  Για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο από την πλευρά μας προς αυτή τη κατεύθυνση, το «ένα μικρό βήμα» προσφέρει υποτροφία σ’ ένα μαθητή από κάθε σχολή ή studio, για να παρακολουθήσει ένα από τα επιλεγμένα σεμινάρια δωρεάν. Η επιλογή του μαθητή θα γίνει από την ίδια την σχολή ή studio. Θ΄ ακολουθήσουν και σχετικές ανακοινώσεις στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Α. Σεμινάρια

EleonoreValereLachky

Χριστίνα Μερτζάνη

ΕυάγγελοςΠουλίνας

 

B. Master class

Florencia Demestri & Samuel Lefeuvre

Clementine Deluy

Jozsef Trefeli & Gabor Varga

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα αναλυτικά μπορείτε να επισκεφτείτε το site  www.enamikrovima.eu.

 

Christina Mertzani and Evangelos Poulinas first met during their
studies at the Athens state school of dance (2001-2004).
Their love for dance and their common aesthetic and artistic vision
for contemporary dance led them to collaborate, co-create and
constantly inspire each other.
Although living in separate countries, and despite their constant
traveling they find ways and times to meet, create new work, perform,
teach and organise one small step, the International Contemporary
Dance Festival, Corfu started in 2010.
In Spring 2004, they received the British Council Award for "without a
trace", a dance film choreographed by Christina and under the
direction of Evangelos.
The following year they choreographed and performed the site specific
"Athenian house" with the dance company "arthrosis", which was greatly
received.
With the support of the Greek Ministry of Culture, they then created
and performed "kata topous" with the company V.Void.

The need to share their dreams, fantasies, thoughts and emotions
through dance drove them to establish their company free fall in 2014.
Their creations below have been performed in different festivals and
venues in Canada, Greece, Germany, Italy, Spain and Switzerland:
"alternative bodies", "metamorfosis", "inside", "singular", "Nexus",
"mix-up", "cube", "Facebook me", "run away", "I share therefore I am",
"The pathology of waiting" and "Stheno" .
They say: “free fall represents for us, freedom, risk, fulfillment,
fear, the unknown, excitement. It is a moment of suspension that can
lead to the unexpected.”
Christina and Evangelos have been immersed in their teaching practices
for years, both individually and together, and are in high demand to
teach partnering workshops all over Europe.
As performers, some notable names that they have worked for include:
Johannes Wieland, Maxine Doyle, Apostolia Papadamaki, Stella Zannou,
Jasmin Vardimon, Wim Vandekeybus.

In 2010 they established the international contemporary dance festival
in urban environment "one small step"in Corfu, in an attempt to bring
renown artists from all over the world.


H Χριστίνα Μερτζάνη και ο Ευάγγελος Πουλίνας πρωτογνωριστήκανε στις
κοινές τους σπουδές στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2001-2004).

Η μεγάλη τους αγάπη για το χορό, η κοινή τους αισθητική και το κοινό
όραμα για το σύγχρονο χορό τους οδήγησε πολύ σύντομα σε καλλιτεχνικές
δράσεις/συνεργασίες με διαρκή έμπνευση και όρεξη.

Παρ' όλο που δεν ζούνε στον ίδιο τόπο, καθώς και οι δύο ταξιδεύουν
διαρκώς σε άλλες χώρες, η κοινή τους επιθυμία τους ωθεί να ανταμώνουν
πάντα για να δημιουργούν νέα έργα, να χορέυουν, να διδάσκουν μαζί, και
να συνεχίζουν να διοργανώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε
αστικό τοπίο "ένα μικρό βήμα"με όλο και περισσότερη θέρμη.

Την Άνοιξη του 2004, έλαβαν βραβείο από το Βρετανικό Συμβούλιο για το
video-dance "χωρίς ίχνος" με xορογράφο την Χριστίνα Μερτζάνη και
Director τον Ευάγγελο Πουλίνα.

Την επόμενη χρονιά χορογράφησαν και χόρεψαν το έργο site specific
"αθηναϊκό σπίτι" με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα «άρθρωσις».
Συνέχισαν στην ομάδα V.Void με το έργο «κατά τόπους» (το οποίο
επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού).


Η ανάγκη τους να μοιραστούν τα όνειρά τους, τις ιδέες τους και τα
συναισθήματά τους μέσω του χορού τους οδήγησε να  ιδρύσουν την ομάδα
"ελεύθερη πτώση / free fall" από το 2014. Η ομάδα έχει παρουσιάσει τα
έργα "alternative bodies", "μεταμόρφωση", "inside", "singular",
"Nexus", "εμπλοκή", "κύβος", "Facebook me", "run away", "I share
therefore I am", "The pathology of waiting" και "Stheno" σε φεστιβάλ
και θέατρα σε Καναδά, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και Ισπανία.

Η ομάδα αντιπροσωπεύει  το ρίσκο, την ελευθερία, τον φόβο του
αγνώστου, την πληρότητα και "είναι μία στιγμή αιώρησης που μπορεί να
οδηγήσει στο απρόσμενο".

Η Χριστίνα και ο Ευάγγελος έχουν εμβαθύνει την διδακτική τους
πρακτική. Τα μαθήματά τους έχουν μεγάλη επιτυχία και διδάσκουν
μεμονωμένα και μαζί partnering και τεχνική σύγχρονου χορού σε διάφορα
φεστιβάλ ομάδες και σχολές χορού στην Ευρώπη.
Ως χορευτές έχουν χορέψει με αξιοσημείωτα ονόματα του σύγχρονου χορού
όπως οι: Johannes Wieland, Maxine Doyle, Apostolia Papadamaki, Stella
Zannou, Jasmin Vardimon, Wim Vandekeybus.

Το 2010 ίδρυσαν η Χριστίνα Μερτζάνη και ο Ευάγγελος Πουλίνας το
διεθνές φεστιβάλ χορού «ένα μικρό βήμα» στο όμορφο νησί της Κέρκυρας
με σκοπό να φιλοξενήσει καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο
καθώς και συμμετέχοντες, για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σύγχρονου
χορού συνδυάζοντας έτσι την τέχνη του χορού και διακοπές.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται οδηγοί από επιχείρηση στο εμπόριο τροφίμων 23.04.24
  2. Ζητείται βοηθός κουζίνας/λάντζα από εστιατόριο σνακ μπαρ στο κέντρο 23.04.24
  3. Ζητείται προσωπικό από τα Dust+Cream 23.04.24
  4. Ζητείται νέος/α από καφέ μπαρ στο κέντρο 23.04.24
  5. Ζητούνται πωλητές/ταμίες από τα Duty Free Shops στο Λιμάνι 23.04.24
  6. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου από εμπορική εταιρεία 23.04.24
  7. Ζητούνται ταμίες από super market 23.04.24
  8. Ζητούνται πωλητές/τριες για mini markets 23.04.24
  9. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 23.04.24
  10. Ζητείται Junior IT Administrator από το Κέντρο Διοικητικής Λογιστικής - Γ. Φωτεινάτος 23.04.24
  11. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 23.04.24
  12. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στη Γλυφάδα 23.04.24
  13. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 23.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από το Greek Harmony store στην παλαιά πόλη 23.04.24
  15. Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα 23.04.24
  16. Ζητείται προσωπικό από ενοικιάσεις αυτοκινήτων 23.04.24
  17. Ζητείται πωλητής/τρια από την Admiral 23.04.24
  18. Ζητείται Α μάγειρας από τα Ella Resorts 23.04.24
  19. Ζητείται καμαριέρα και μάγειρας από το Hotel Elena 23.04.24
  20. Ζητούνται οδηγοί από την Sixt 23.04.24
  21. Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 23.04.24
  22. Ζητείται προσωπικό από καφέ/bar στο κέντρο 23.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από super market/ τουριστικό στον Ύψο 23.04.24
  24. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στη νότια Κέρκυρα 23.04.24
  25. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα παιδικών ρούχων 23.04.24
  26. Ζητείται barman/barista από το Sway 23.04.24
  27. Ζητείται γαλλόφωνη υπάλληλος δημοσίων σχέσεων από το ξενοδοχείο Ionian Sun 23.04.24
  28. Ζητείται προσωπικό από εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 23.04.24
  29. Ζητείται κομμωτής/τρια και άτομο για μανικιούρ/πεντικιούρ από το Έλενα και Αναστασία Hair Salon 23.04.24
  30. Ζητούνται αποθηκάριοι από την AirCanteen A.E. 23.04.24

Corfuland News