Τι παίζει Σήμερα

Eκπαίδευση Vinyana στο Casa Lucia, 13-17/10/2017

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2494

jeventimage

VINYANA: H ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ SPIRITUAL ACCOMPANIMENT IN END-OF-LIFE CARE

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Η εκπαίδευση VINYANA στο Casa Lucia,  Σγόμπου.

 

Ο TEW BUNNAG με τους ιατρούς VICENTE ARRAEZ και SUSY CORTES της Ισπανικής οργάνωσης VINYANA, στην CASA LUCIA 

13,14,15,16 και 17 Οκτωβρίου 2017

 

Πρόγραμμα δύο ενοτήτων για να εξοικείωση με τα στάδια των ανίατων ασθενειών και με τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Κατάλληλο για επαγγελματίες του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού κλάδου αλλά και για όσους έχουν συγγενείς και αγαπημένους που πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους.

Θα απονεμηθούν διπλώματα χρήσιμα όχι μόνο για εργασία σε οργανισμούς υγείας αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να έχει βασικές δεξιότητες για να συνοδεύσει ένα άτομο που πεθαίνει.

Η πρόοδος στη σύγχρονη ιατρική έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακουφιστική φροντίδα, ώστε να ελέγχονται πλέον πιο αποτελεσματικά τα επώδυνα συμπτώματα που συνοδεύουν μια ασθένεια. Όμως η παροχή επαρκούς πνευματικής συνοδείας σε άτομα που πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους, δηλαδή η παροχή βοήθειας σε στιγμές εσωτερικής κρίσης και αναταραχής, παραμένει ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ περισσότερη προσοχή. Χρειάζεται να φροντίσουμε ώστε η εμπειρία του θανάτου να εξανθρωπιστεί, να ενταχτεί στην κουλτούρα μας και σε βάθος χρόνου η υπηρεσία της πνευματικής συνοδείας να είναι διαθέσιμη σε όλους.

Για το σκοπό αυτό η Vinyana έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες και εθελοντές φροντιστές υγείας. 
Σε αυτήν την εκπαίδευση στην Casa Lucia τρία μέλη της ομάδας Vinyana θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην πνευματική φροντίδα για άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους.

www.vinyana.org

 

Παραπάνω πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τη Vinyana.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

La Veranda di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Apovrado Κommeno

Kομμένο

Δείτε live

Corfuland News