Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Vegan μαγειρίτσα

Yλικά

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άγρια μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1.500 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 λεμόνι, σε φέτες, για το σερβίρισμα
  • παξιμάδια, για το σερβίρισμα
  • χυμό, από 1 λεμόνι

Vegan μαγειρίτσα

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News