Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται μεζονέτα στο λόφο Κογεβίνα
- Φοιτήτρια αναζητά εργασία
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης
- Ζητούνται οδηγοί λεωφορείων
- Ενοικιάζεται κατάστημα - επαγγελματικός χώρος επί εθν. Λευκίμμης
- Ζητούνται πωλητές
- Ζητούνται άτομα για κουζίνα από εστιατόριο στους Αργυράδες
- Ζητείται λαντζιέρα/ης και καθαρίστρια απο εστιατόριο
- Ζητείται σερβιτόρος/ρα από εστιατόριο εντός πόλεως
- Ζητείται υπεύθυνος πωλήσεων
![]() |
Συνταγή και Tips για γευστικούς λουκουμάδες
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 10.12.20
Ο λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε καυτό λάδι. Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και μερικές φορές με ζάχαρη άχνη.
Υλικά για 4 άτομα (20 λουκουμάδες)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
5 κ.σ. ελληνικό ανθόμελο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις. Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά. Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Τεχνική με το χέρι: Με την αριστερή παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι. Γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.
Πηγή: Lifo.gr