Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται ηλεκτρολόγος-βοηθός ηλεκτρολόγου
- Ζητούνται μαθητευόμενοι για πρακτική από ξενοδοχείο
- Ενοικιάζεται δυάρι στο κέντρο
- Πωλείται ψυγείο βιτρίνα
- Πωλείται ψυγείο μαναβικής
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Μάγειρας Β' αναζητά εργασία
- Ενοικιάζονται γκαρσονιέρα και δυάρι στο Κομμένο
- Ζητείται προσωπικό από την Ansa car rental
- Ζητούνται πωλήτριες
![]() |
Συνταγή για μουστοκούλουρα
Υλικά:
1 1/2 κιλό αλεύρι
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά κοφτή κανέλα ψιλή
1 κουταλάκι κοφτό γαρίφαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι πετιμέζι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
3 κουταλάκια ανθρακική αμμωνία
1/3 φλιτζανιού μέλι
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακτεύετε με τα κανελογαρίφαλα. Το βάζετε σε πήλινη λεκάνη και κάνετε μια γουβίτσα στη μέση. Καίτε το λάδι (να καπνίσει) και το ρίχνετε στο αλεύρι. Αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και τρίβετε με τις παλάμες σας το αλεύρι για να ενωθεί με το λάδι. Διαλύετε το πετιμέζι μέσα στο χλιαρό νερό και ρίχνετε και την αμμωνία να λιώσει καλά. Τα προσθέτετε στο αλεύρι, ρίχνετε και το μέλι και ζυμώνετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά (αν χρειαστεί αλεύρι, προσθέτετε λιγάκι). Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά. Σημ.: Αντί λάδι, μπορείτε να βάλετε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή βιτάμ.
Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της Σοφίας Σκούρα