Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για Κερκυραϊκή Μαγειρίτσα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Chef’sJuniorClub Κέρκυρας, μαγειρεύoυν, λίγο πριν το Πάσχα, Κερκυραϊκή μαγειρίτσα και την παραθέτει στο Corfuland.gr ευχόμενη "Καλό Πάσχα"!

Κερκυραϊκή Μαγειρίτσα (Τσιλιχούρδο)

Υλικά Για Τέσσερα Άτομα

Image1 Συκωταριά Αρνίσια ή Κατσικίσια

1 κλ. Έντερα

1 Κοιλιά (Καθαρισμένη)

6-7 Κρεμμύδια φρέσκα

4-5 Σκόρδα Φρέσκα

½ Ματσάκι Άνηθο

½ Ματσάκι Μαϊντανό

Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη

Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα

Χυμό Λεμονιού(Ανάλογα την προτίμησή του καθενός)

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 5-10 λεπτά τα πνευμόνια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε αρκετά καλά τα έντερα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και την κοιλιά και την ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα έντερα, τα συκωτάκια και την κοιλία και αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να σωθούν τα υγρά. Έπειτα ρίχνουμε και τα μυρωδικά μας αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και αφήνουμε κι αυτά να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου ½ ώρα μέχρι να σωθούν τα υγρά του και το φαγητό να μείνει με το λάδι του 10 λεπτά όμως πριν το τέλος του φαγητού προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε την μαγειρίτσα μας ζεστή.

Σημείωση:

Στα χωριά της Βόρειας Κέρκυρας οι κάτοικοι συνηθίζουν να προσθέτουν και λίγη ποσότητα από πολτό ντομάτας. Έτσι η μαγειρίτσα σερβίρεται και κοκκινιστή.

Από Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και ChefsJuniorClub Κέρκυρας

http://www.chefscorfu.gr/ 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News