Τι παίζει Σήμερα

Friday Night Sounds @ Ruelle, 05/06/2020

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Ψωμί ολικής άλεσης πολύσπορο

Υλικά για 2 φρατζολάκια

  • 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο
  • 1,5 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • χλιαρό νερό περίπου 400 ml ή όσο πάρει

* Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε 400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως σιταρένιο 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως κρίθινο 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως σικαλένιο

Σπόρια για γέμιση

Νο1 : 1 κ.γ. νιφάδες σίτου 1 κ.γ. νιφάδες σίκαλης 1 κ.γ. νιφάδες βρώμης 1 κ.γ. ηλιόσπορος ή

Νο2 : 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος 1 κ.γ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι) 1 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη.

Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τα σπόρια που θέλουμε (όπως το μείγμα 1 ή το μείγμα 2) και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας.

Ψωμί ολικής άλεσης πολύσπορο

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την λεκάνη μας με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Μέτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 2 φρατζολάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να γίνουν διπλάσια. 

Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

tips : Πριν φουρνίσουμε το ψωμί μας με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε 2-3 σημεία και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο από τα σπόρια που βάλαμε στην γέμιση. Εγώ το έχω φτιάξει με το Νο 1 μείγμα και στο τέλος έριξα από πάνω λίγο σουσάμι και ψύχα από φυστίκι αιγίνης . Ήταν super!!

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News