Πρόσφατες Αγγελίες
- H ξενοδοχειακή αλυσίδα Meeting Point Hotels αναζητά προσωπικό
- Η Domes Resorts αναζητά λογιστή
- Η Domes Resorts αναζητά IT assistant
- Ζητείται προσωπικό
- Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο
- Πωλείται Yamaha Virago 250cc
- Πωλείται Piaggio Stalker 50cc
- Ζητείται εκπαιδευτικός στην Ειδική αγωγή
- Mαθήματα Γαλλικής γλώσσας
- Πωλείται φορητή κονσόλα Nintendo Switch Lite με δώρο παιχνίδι
![]() |
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας. Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή.