Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας


Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Για 6 άτομα - Μέτριο ταψί

Υλικά : 

1 πακέτο φύλλο κρούστας 

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο 

1 ποτήρι νερού ζάχαρη 

1 ποτήρι νερό 

3 βανίλιες 

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 % 

ξύσμα ενός πορτοκαλιού 


 για το σιρόπι: 

2 ποτήρια νερού ζάχαρη 

3 ποτήρια νερό ξύσμα ενός πορτοκαλιού 


Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας. Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή.



Πηγή: 
Νηστικό Αρκούδι, 
www.toarkoudi.gr



Image

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News