Πρόσφατες Αγγελίες
- H ξενοδοχειακή αλυσίδα Meeting Point Hotels αναζητά προσωπικό
- Η Domes Resorts αναζητά λογιστή
- Η Domes Resorts αναζητά IT assistant
- Ζητείται προσωπικό
- Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο
- Πωλείται Yamaha Virago 250cc
- Πωλείται Piaggio Stalker 50cc
- Ζητείται εκπαιδευτικός στην Ειδική αγωγή
- Mαθήματα Γαλλικής γλώσσας
- Πωλείται φορητή κονσόλα Nintendo Switch Lite με δώρο παιχνίδι
![]() |
Πασχαλινά Κουλούρια
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 06.04.20
Εν' όψει του Πάσχα, μία συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Εκτέλεση
Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.2 τεμ. αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα