Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας

Κάθε τόπος της Ελλάδας έχει τις δικές του γαστρονομικές παραδόσεις, έτσι και η Κέρκυρα έχει παράδοση σε γλυκά που ξεχωρίζουν από άλλα μέρη. Οι ρίζες των περισσότερων προέρχονται από την Βενετοκρατία και σήμερα έχουν χαρακτηριστεί ως τα παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας. Θα τα βρούμε στην αγορά, σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία και είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσετε για τις μοναδικές τους γεύσεις.

Συκομαΐδα

Κερκυραϊκό γλυκό από αποξηραμένα σύκα ζυμωμένα με ούζο, μούστο και πιπέρι τυλιγμένα σε φύλλα συκιάς.

Παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας

Mαντολάτο

Το μαντολάτο ή νουγκάτ από ζάχαρη ή μέλι, ψημένους ξηρούς καρπούς, χτυπημένα ασπράδια αυγών, και για όποιον αγαπάει ζαχαρωμένα φρούτα. Το μαντολάτο είναι λαστιχωτό στην υφή και ευχάριστο στη μάσηση, λείο και γυαλιστερό με μελάτο άρωμα

Κουμ Κουάτ

Το "Χρυσό πορτοκάλι" της Κέρκυρας που άρχισε να καλλιεργείται το 1924 στο κτήμα Μέρλιν στη Δασιά,  απ΄τον Βρετανό γεωπόνο Sidney Louis Walter Merlin. Ο μικροσκοπικός καρπός εσπερειδοειδούς του κουμκουάτ ενδείκνυται να τρώγεται με το φλοιό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά στο νησί προτιμάτε να παρασκευάζεται σε γλυκό λόγω της πικρόξινης γεύσης του.  Θα το βρείτε σε γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, λικέρ ή και αποξηραμένο με ζάχαρη.

Περγαμόντο

Γλυκό του κουταλιού και λικέρ από το εσπερειοδοειδές περγαμοντιά ή Κίτρο

Μάντολες

Παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla που σημαίνει αμύγδαλο. Οι μάντολες έχουν σχήμα κουφέτου και είναι ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, αρωματισμένα με αιθέρια έλαια σε διαφορες γεύσεις.

Είναι ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για λικέρ, αλλά και ένα θαυμάσιο σνακ. Είναι επίσης υπέροχες για να διακοσμήσουν ένα κέικ ή μία τούρτα.

Φογάτσα

παραδοσιακό Κερκυραϊκό γλύκισμα, βενετσιάνικης προέλευσης. Μια παραλλαγή του τσουρεκιού, σε στρόγγυλο σχήμα, που δε λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι.

Koλομπίνες

Οι κολομπίνες, επίσης “απομεινάρι” της Ενετοκρατίας, φτιάχνονται με τη ζύμη της φογάτσας και παίρνουν το όνομά τους από την ιταλική λέξη colomba που σημαίνει περιστέρι και αυτό γιατί το σχήμα τους θυμίζει περιστέρι και λέγεται πως συμβολίζει το Άγιο Πνέυμα. Δύο πλεξίδες πλέκονται, ένα κόκκινο αυγό τοποθετείτε σαν μάτι και πολύχρωμα φτερά διακοσμούν αυτό το πρωτότυπο γλύκισμα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. 

Μπολσεβίκος

Σιροπιαστό παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας

 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News