Πρόσφατες Αγγελίες
- H ξενοδοχειακή αλυσίδα Meeting Point Hotels αναζητά προσωπικό
- Η Domes Resorts αναζητά λογιστή
- Η Domes Resorts αναζητά IT assistant
- Ζητείται προσωπικό
- Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο
- Πωλείται Yamaha Virago 250cc
- Πωλείται Piaggio Stalker 50cc
- Ζητείται εκπαιδευτικός στην Ειδική αγωγή
- Mαθήματα Γαλλικής γλώσσας
- Πωλείται φορητή κονσόλα Nintendo Switch Lite με δώρο παιχνίδι
![]() |
Παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 27.03.20
Κάθε τόπος της Ελλάδας έχει τις δικές του γαστρονομικές παραδόσεις, έτσι και η Κέρκυρα έχει παράδοση σε γλυκά που ξεχωρίζουν από άλλα μέρη. Οι ρίζες των περισσότερων προέρχονται από την Βενετοκρατία και σήμερα έχουν χαρακτηριστεί ως τα παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας. Θα τα βρούμε στην αγορά, σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία και είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσετε για τις μοναδικές τους γεύσεις.
Συκομαΐδα
Κερκυραϊκό γλυκό από αποξηραμένα σύκα ζυμωμένα με ούζο, μούστο και πιπέρι τυλιγμένα σε φύλλα συκιάς.
Mαντολάτο
Το μαντολάτο ή νουγκάτ από ζάχαρη ή μέλι, ψημένους ξηρούς καρπούς, χτυπημένα ασπράδια αυγών, και για όποιον αγαπάει ζαχαρωμένα φρούτα. Το μαντολάτο είναι λαστιχωτό στην υφή και ευχάριστο στη μάσηση, λείο και γυαλιστερό με μελάτο άρωμα
Κουμ Κουάτ
Το "Χρυσό πορτοκάλι" της Κέρκυρας που άρχισε να καλλιεργείται το 1924 στο κτήμα Μέρλιν στη Δασιά, απ΄τον Βρετανό γεωπόνο Sidney Louis Walter Merlin. Ο μικροσκοπικός καρπός εσπερειδοειδούς του κουμκουάτ ενδείκνυται να τρώγεται με το φλοιό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά στο νησί προτιμάτε να παρασκευάζεται σε γλυκό λόγω της πικρόξινης γεύσης του. Θα το βρείτε σε γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, λικέρ ή και αποξηραμένο με ζάχαρη.
Περγαμόντο
Γλυκό του κουταλιού και λικέρ από το εσπερειοδοειδές περγαμοντιά ή Κίτρο
Μάντολες
Παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla που σημαίνει αμύγδαλο. Οι μάντολες έχουν σχήμα κουφέτου και είναι ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, αρωματισμένα με αιθέρια έλαια σε διαφορες γεύσεις.
Είναι ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για λικέρ, αλλά και ένα θαυμάσιο σνακ. Είναι επίσης υπέροχες για να διακοσμήσουν ένα κέικ ή μία τούρτα.
Φογάτσα
παραδοσιακό Κερκυραϊκό γλύκισμα, βενετσιάνικης προέλευσης. Μια παραλλαγή του τσουρεκιού, σε στρόγγυλο σχήμα, που δε λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι.
Koλομπίνες
Οι κολομπίνες, επίσης “απομεινάρι” της Ενετοκρατίας, φτιάχνονται με τη ζύμη της φογάτσας και παίρνουν το όνομά τους από την ιταλική λέξη colomba που σημαίνει περιστέρι και αυτό γιατί το σχήμα τους θυμίζει περιστέρι και λέγεται πως συμβολίζει το Άγιο Πνέυμα. Δύο πλεξίδες πλέκονται, ένα κόκκινο αυγό τοποθετείτε σαν μάτι και πολύχρωμα φτερά διακοσμούν αυτό το πρωτότυπο γλύκισμα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Μπολσεβίκος
Σιροπιαστό παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας