Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μύρισε καλοκαίρι...μυρίζει Mojito

Γράφει ο Bartender Ανδρέας Κοντοστάνος

MΥΡΙΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΜΥΡΙΖΕΙ MOJITO!

Αργομπαίνωντας στο καλοκαίρι, έρχονται εικόνες στο μυαλό μου....έρχονται μυρωδιές και γεύσεις να τραβήξουν την προσοχή μου.
Κάνοντας σκέψεις για cocktails (τι άλλο;)...

θα ήθελα να αναλύσουμε το δημοφιλέστατο 

Μύρισε καλοκαίρι...μυρίζει MojitoMojito.

Κατά την γνώμη μου είναι το πιο δημοφιλές, τουλάχιστον στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας!
Είναι η μόδα του καλοκαιριού, αυτό που θα πιεις ευχάριστα σε ένα μπαρ της πόλης, στην ξαπλώστρα σου σε κάποια
παραλία, ή και στο μπαλκονι του σπιτιού σου!
Είναι το cocktail που λάτρεψε ο Ernest Hemingway...που το απολάμβανε στο La Bodeguita del Medio.
Aπό τότε ως τώρα οι ευρεσιτέχνες bartenders το πήραν, το σκάλισαν, το ανέλυσαν και έκαναν πάρα πολλές
παραλλαγές του, ώστε να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό πελάτη.
Εκτός βέβαια από τα twist του υπήρξε και μεγάλη παραπληροφόρηση.

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα,
το Mojito..:

δεν περιέχει καστανή ζάχαρη.
δεν περιέχει ολόκληρα κομμάτια lime μέσα στο ποτήρι.
δεν σερβίρεται μόνο με τριμμένο πάγο.
δεν φτιάχνεται μόνο με Bacardi, Havana.
δεν φτιάχνεται μόνο με μέντα.
δεν χρειάζεται να συνθλίψουμε τη μέντα.


Εν αντιθέσει όσων είπα, το Μοjito
περιέχει σιρόπι ζάχαρης.
περιέχει μόνο το χυμό του lime
Φτιάχνεται με οποιοδήποτε ελαφρύ (λευκό συνήθως) ρούμι.
Περιέχει δυόσμο, μέντα ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό βότανο της οικογένειας  herbabuena.
Για να βγάλουμε τα αρώματα του δυόσμου ή της μέντας αρκεί ένα μικρό χτύπημα μέσα στην παλάμη μας ώστε να 
σπάσουν τα "νεύρα" του φύλλου.

Kάθε εταιρεία λοιπόν για να προωθήσει το brand της θέλησε να πάρει το συγκεκριμένο cocktail και να το παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο ως το Original Mojito.

Αυτά όλα τα εξηγώ ώστε να το απολαύσουμε όπως πρέπει!
Όσον αφορά λοιπόν τις παραλλαγές του cocktail αυτού, θα αποκαλύψω παρακάτω μια δική μου εκδοχή με μια Κερκυραϊκη πινελιά.

Για το "Mojito 1842" θα χρησιμοποιήσω:

50 ml Bacardi Superior Rum
τον χυμό από ένα lime (περιπου 30 ml)
20 ml σιρόπι ζάχαρης (1/1) που έχω αρωματίσει με Ginger
7-8 φύλλα δυόσμου
και θα απογεμίσω με Κερκυραική 1842 Ginger Beer.


Θα σερβίρω σε ποτήρι Double old Fashioned με μισο τριμμενο-μισο κανονικό πάγο.
Θα διακοσμήσω με λίγα φύλλα δυόσμου.


Και.....Στην υγειά μας!

Bartender Ανδρέας Κοντοστάνος
(Young Bartender 2012,
καλύτερο Ελληνικό Cocktail 2014)

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News