Τι παίζει Σήμερα

Bartenders Seminar Level 1, 24-28/04/2017

Ώρα έναρξης: 05:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή νηστήσιμη συνταγή από την Κέρκυρα

Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri-Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!

Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!

Υλικά

350 gr. μανέστρα (ζυμαρικό κριθαράκι)

2 αποφλοιωμένες ντομάτες

2 κρεμμύδια ξερά

1 μεγάλο καρότο

2-3 κλωναράκια σέλινο

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι

1 ξυλάκι κανέλας

προαιρετικά Ελαιόλαδο Αλάτι

Οδηγίες

  1. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή νηστήσιμη συνταγή από την Κέρκυρα

  1. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
    Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
  2. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή νηστήσιμη συνταγή από την Κέρκυρα

Πηγή: funkycook.gr

Corfuland Tips

Corfuland News