Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κυδώνι: το «χρυσό φρούτο» του Νοεμβρίου

Έχει χαρακτηριστεί ως «χρυσό φρούτο» κι όχι αδίκως, αφού αυτήν την περίοδο είναι στα καλύτερά του και μας «χαρίζει» πολλά οφέλη.

Μοιάζει με μήλο, αλλά θυμίζει και αχλάδι. Έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο του έρωτα, αλλά και «χρυσό φρούτο». Το κυδώνι αυτήν την περίοδο είναι στα καλύτερά του. Ας το απολαύσουμε!

Tι μας προσφέρει: Το κυδώνι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα έχει και μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, Β και D, χαλκό και κάλιο. Περιέχει επίσης πολλές τανίνες (σε αυτές οφείλεται η στυφή του γεύση), οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και πηκτίνη (διαλυτή φυτική ίνα), η οποία βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και βοηθά όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Κυδώνι: το «χρυσό φρούτο» του Νοεμβρίου

Τεστ φρεσκάδας: Επιλέγουμε κυδώνια μεγάλα, σκληρά και κίτρινα, χωρίς μαύρα στίγματα και ζαρωμένη φλούδα.

Στην κουζίνα: Το κυδώνι δεν τρώγεται ωμό λόγω της στυφής του γεύσης, αλλά φτιάχνει υπέροχη μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, κυδονόπαστο (ζελέ κυδωνιού), κομπόστα και λικέρ. Μπορεί επίσης να συνοδεύσει κρεατικά (π.χ. χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο) αντί για πατάτες.

Στο ψυγείο: Αν δεν είναι χτυπημένα, τα κυδώνια διατηρούνται σε δροσερό χώρο μέχρι και 3 εβδομάδες. Διαφορετικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε σακουλάκια τροφίμων και τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για περίπου 2 μήνες.

Tips: Πριν το μαγειρέψουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και το τρίβουμε καλά για να φύγει το χνούδι. Επίσης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσουμε, γιατί το κυδώνι όσο μαγειρεύεται γλυκαίνει.

Πηγή: vita.gr

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News