Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Κέικ Κουμ Κουάτ

Κέικ Κουμ Κουάτ

Υλικά

300 γρ κουμ κουατ

3 αυγά

250 γρ ζάχαρη

260 γρ αλεύρι

3 κ.γλ baking powder

80 γρ βούτυρο λιωμένο

100 γρ γιαούρτι

4 κ.σ. μαρμελάδα κουμ κουατ

Εκτέλεση

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 10 λεπτά λεπτά τα κουμκουάτ, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε κατά μήκος ένα-ένα και με μαχαίρι απομακρύνουμε κουκούτσια και ίνες. Βάζουμε τα καθαρισμένα κουμκουάτ στο μούλτι και τα λιώνουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά με τον πολτό από τα κουμ κουάτ. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένη. Ψήνουμε στους 180β στον αέρα για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βάζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή σημαίνει ότι είναι εντάξει. Μόλις το βγάλουμε απλώνουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Σημείωση

Ο πολτός από τα 300 γρ κουμ κουάτ ήταν περίπου 150 γρ. και ήταν εντάξει. Με περισσότερο ίσως να έχει άλλη υφή και άλλη γεύση.

Πηγή: https://cookandfeed.blogspot.com/

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News