Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κέικ Χριστουγέννων

ImageΚέικ Χριστουγέννων

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη 

2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 

1 και ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

¼ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες 

¼ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές 

¼ φλιτζ τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα 

¼ φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα 

½ φλιτζάνι τσαγιού φρουί γλασσέ ψιλοκομμένα 

½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ 

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα 

5 αυγά 

3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ 

1 κουταλάκι κοφτό σόδα 

3 δόσεις βανίλια άρωμα 

 

Τρόπος Εκτέλεσης:

 
 Καθαρίζετε, πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τις σταφίδες και το φρουί γλασέ. Χτυπάτε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους με τη ζάχαρη, το γάλα, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Διαλύετε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχοντας να μην κόψει. Αδειάζετε το κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 75 λεπτά περίπου. Το βγάζετε και το αλείφετε, όπως είναι ζεστό, με βούτυρο και το πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη. 
 
Πηγή: Μαγειρική «Η Μικρή Ελληνική Κουζίνα», Σοφία Σκούρα, Εκδόσεις Φυτράκη 
 
 

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News