Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η συνταγή του βραβευμένου καλύτερου Cocktail 2014 «Σιόρα Ανγκιολίνα»

Η συνταγή του βραβευμένου καλύτερου Cocktail 2014 «Σιόρα Ανγκιολίνα»

Καλησπέρα Κερκυραίοι και μη!

(Γράφει ο βραβευμένος Κερκυραίος Bartender Κοντοστάνος Ανδρέας)

Τι θα λέγατε μέσω του Corfuland.gr να προτείναμε κάθε μήνα ένα cocktail που θα μπορούσατε να απολαύσετε ακόμα και με τους φίλους σας στο σπίτι;

Η ιδέα έπεσε και με βρήκε όχι μόνο σύμφωνο αλλά και πολύ ενθουσιασμένο!
Έτσι λοιπόν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα θα δημοσιεύουμε μια συνταγή με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να κάνετε τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα βράδια σας μοναδικά!
 
Και επειδή είμαστε λάτρεις των Ελληνικών και των τοπικών προϊόντων όλες οι συνταγές μας θα αποτελούνται κατά πλειοψηφία από προϊόντα της Ελληνικής γης και αγοράς.
 
Ξεκινώντας θα ήθελα να πω λίγα πραγματα για το cocktail που θα προτείνω σήμερα....που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το βραβευμένο για το 2014 ως "Καλύτερο Ελληνικό Cocktail"....Το "Sior Aggiolina".
 
Πηγή της έμπνευσης του ονόματος;
Φυσικά η αείμνηστη ηθοποιός και πάνω από όλα Κερκυραία, Ρένα Βλαχοπούλου, που 
ενσάρκωσε το ρόλο της Αγγιολίνας στην ταινία "Η κόμμισα της Κέρκυρας".
Μόνο και μόνο από το όνομα θα καταλάβαινες ότι έχει αρκετά κερκυραικά στοιχεία!
 
Για καθε λοιπόν Cocktail θα χρειαστείς:
 
40 ml Metaxa Private Reserve
20 ml Λικέρ Βανίλιας Κάστρο
20 ml Αγουρίδα Κρήτης
10 ml Βαλσάμικο Καλαμάτας Παπαδημητρiου
*20 ml Σιρόπι βιολογικού μελιού Ερείκουσας (Βασιλάκης)
40 ml Ionian Epos Barley Wine beer
 
Διδικασία:
Σε ένα ποτήρι ανάμειξης προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από την Ionian epos.
Προσθέτω 8-10 παγάκια και ανακατεύω με ένα μακρύ κουτάλι του μπαρ. Σερβίρω σε ποτήρι με νέο καθαρό πάγο και τέλος προσθέτω την Ionian Epos. Ανακατεύω ελαφρά ώστε να ενσωματωθεί το ποτό με την μπύρα.
 
Τέλος γαρνίρω με αποξηραμένο σύκο και κερκυραϊκό λουκούμι με γεύση μελιού περασμένα σε ξύλινο stick.
 
 
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
 
*Για την επεξεργασία του μελιού θα χρειαστώ ενα ηλεκτρικό μπλέντερ.Θα αναμείξω το μέλι με καυτό νερό σε αναλογία 3/1.Δηλαδή πχ για 90 γραμμάρια μέλι θα προσθέσω 30ml καυτό νερό.
Στην υγειά σας!
Καλό χειμώνα σε όλους! Επανερχόμαστε το Νοέμβρη με το νέο cocktail του μήνα.
 
Διαβάστε παλαιότερο άρθρο για το βραβείο του Cocktail Εδώ

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News